McLaren valkoinen Muriwai White

Ajoneuvot Uutinen 14.12.2017

Valkoinen on McLarenin käsitys uudesta erikoisväristä

Kun yhdistetään valkoinen väri, häivähdys sinistä ja aimo annos perhehistoriaa saadaan erikoisväri Muriwai White.

Brittiläinen superautovalmistaja ja F1-tiimi McLaren on vauhdissa. Juuri ennen äärimmäisen räväkkää Senna-lippulaivaansa yhtiö esitteli uuden erikoisvärivaihtoehdon tavallisempiin Sports Series -malleihin. Muriwai White on ehkä vaikein tapa saada valkoinen osaksi värikartastoa, mutta onneksi erikoisella sävyllä on myös hyvä taustatarina.

McLaren Special Operations loi Muriwai Whiten viitatakseen Bruce McLarenin historiaan. Uuden-Seelannin rannikolla sijaitseva Muriwai oli nimittäin paikkakunta, jossa legendaarinen kilpa-ajaja voitti ensimmäisen autokilpailunsa. Tuolloin 15-vuotias nuorukainen vei nimiinsä paikallisen mäkikisan Ulster Austinin ratissa. Itse Muriwai-sana tulee maorikielestä, viitaten alueen rantasijaintiin.

McLaren valkoinen Muriwai White

Nimi kulki McLarenin mukana myös Englantiin, sillä Surreyssä sijaitseva perheen kotitalo sai niin ikään nimen Muriwai. Talon väri puolestaan on ennustajan ansiota, tämän kerrottua Brucen vaimon Pattyn kädestä ennustamalla, että tämä asuisi suuressa valkoisessa talossa, jossa on siniset ovet ja ikkunaluukut. Niinpä Muriwai-kotitalon väritys muuntui McLarenin erikoisosaston käsissä väriksi, jossa valkoinen automaali on saanut osakseen sinisiä hileitä.

– Olen varma, että vanhempani olisivat rakastaneet tätä ’Muriwai’-väriä ja he olisivat olleet niin ylpeitä 570S Spiderista ja muista McLarenin katuautoista, sillä se oli missä isäni näki yhtiön tulevaisuuden, kommentoi Bruce McLarenin tytär Amanda.

Bruce McLaren menehtyi yllättäen kesäkuussa 1970 vain 32 vuoden iässä Goodwoodin vanhalla moottoriradalla tapahtuneessa onnettomuudessa.

– Kun vertaa kuvia M6GT:stä vanhan talomme pihalla uuden 570S Spiderin kanssa tämä on ihastuttavaa kiertokulkua.

Kattavista personointimahdollisuuksistaan tunnettu McLaren Special Operations on kertonut, että uusi Muriwai White on saatavilla jatkossa mihin tahansa McLarenin katumalliin.

Myös kuvissa esiintyvä Muriwai-talo on tällä hetkellä myynnissä, listahinnan ollessa 2,1 miljoonaa puntaa (n. 2,35 miljoonaa euroa).

Lisää aiheesta McLarenin kotisivuilla, jossa on nähtävissä niin M6GT Muriwain pihalla kuin myös kuva talosta sinisine ikkunaluukkuineen.

Lähde ja kuvat: McLaren

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: McLaren

Kaikki koeajot

Uusimmat