Ajoneuvot Vene 24 Båt 12.2.2024

Vene 24 Båt: Terhi 480 Cabin – Suomen edullisin hyttivene lähtee alle 20 000 eurolla ja vaikuttaa sivistyneeltä

Kotimaisen Terhin venemessuilla esittelemä uutuus pitää veneilijät säältä suojassa oikein säädyllisellä tavalla.

Yksi Helsingin Messukeskuksessa käynnissä olevien Vene 24 Båt -messujen saavutettavimmista uutuuksista tulee suomalaisen Terhin leiristä. Terhi on varustanut 480-sarjan lippulaivamallinsa hytillä, tuoden markkinoille niiden toistaiseksi edullisimman katetun veneen.

Fiksun oloinen toteutus

Vaikka Terhi 480 on edelleen pienikokoinen, pituudeltaan alle viisimetrinen moottorivene, ei kabiini näytä sen päällä mitenkään hassulta eli kahdelle ihmiselle sopivat tilat on saatu mahdutettua veneeseen sopusuhtaisella tavalla. Asennuksen laatukin näyttää olevan kohdillaan – hytti istuu hyvin paikoillaan.

Terhi 480 Cabinin hytti on läpiastuttava, ja sen sisällä on tilat kahdelle aikuiselle. Hyttiä on mahdollista jatkaa lisävarusteisella kuomulla, jolloin myös kahden tai kolmen istuttava takasohva on säältä suojassa. Siinäpä hytin tärkein funktio avomallisiin 480-sarjalaisiin nähden tuleekin, se pitää veneilijät säältä suojassa. Säähän voi olla mikä vain kaatosateesta UV-rikkaaseen auringonpaahteeseen.

Mikäli venettä haluaa ajaa seisaaltaan tai vaikka päästää auringonvaloa sisään, avattavissa on suurikokoinen kattoluukku.

Veneen liikuttamiseen tarjotaan Hondan perämoottoria 50 ja 60 hevosvoiman tehoversioina.

Suomen halvin – ja kevyin – hytillä varustettu vene

Terhi 480 Cabin on elementissään retkeilykäytössä, yhteysveneenä ja miksei kalastusaluksenakin. 480 Cabin painaa tyhjänä 440 kiloa, ja onkin takuuvarmasti markkinoiden ainoa hyttivene, jota on mahdollista hinata jarruttomalla venetrailerilla.

Niin ikään hintansa puolesta Terhi 480 Cabin asettaa uuden hytillisten veneiden lähtötason. Veneen perushinta on 16 500 euroa, ja suositushinta 50-heppaisen Honda-moottorin kera 19 450 euroa, 60-heppaisen perämoottorin nostaessa hintaa 500 eurolla. Kabiini nostaa Terhi 480:n hintaa hytittömiin, eri tavoin konfiguroituihin 480 BR:ään, -TC:hen ja -Sportiin verrattuna noin 6 500 eurolla.

Terhi esittelee 480 Cabin -uutuuttaan sekä muuta mallistoaan venemessujen osastolla 6h48. Vene 24 Båt -messut ovat käynnissä Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin 18. helmikuuta asti.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat