Ajoneuvot | Uutinen | 16.8.2019

Vihdoin! Dacia Duster saatavilla nyt myös nelivetoisena uusilla turbomoottoreilla

Halvan suosikkimaasturin uusia turbomoottoreita saa vihdoin paritettuna nelivedon kanssa. Myöhemmin syksyllä Dacia Duster ­­–mallisto laajenee litraisella bensiiniturbolla.

Jaa artikkeli

Euroopassa huimasti myyntiään kasvattaneen ja vastikään päästöspekulaatioissa pyörineen Dacian suosituin malli Duster esiteltiin aikaisemmin uusilla bensiiniturbomoottoreilla, mutta ainoastaan etuvetomallina. 1,3-litraisesta nelisylinteristä turbomoottorista on tarjolla TCe 130 ja TCe 150 -versiot, jotka tarjoavat hevosvoimia nimiensä mukaisesti.

Automaattivaihteistoa ei Dacia vieläkään pieneen citymaasturiinsa tarjoa nelivedon kaveriksi. Kuusivaihteisen manuaalivaihteiston ykkösvaihde on tuttuun tapaan säädetty välitykseltään lyhyeksi Dusterin maastokelpoisuuden lisäämiseksi.

Myöhemmin syksyllä Duster-mallistoon tulee piristävänä lisänä Renault-Nissan-allianssin uusi 1,0-litrainen 100-hevosvoimanen turbomoottori. Litrainen turbokone tulee korvaamaan mallistossa aikaisemman vapaasti hengittävän moottorin, eli nelivedon kanssa ei ainakaan alustavan tiedon mukaan pikkuturboa ole tarjolla.

Dacia Duster

Uusi moottori on jakoketjutoiminen ja vanhaa vapaasti hengittävää versiota valmistajan mukaan parempi niin taloudellisuudessa kuin pirteydessäkin. Pirteys ei tosin tässä tapauksessa tarkoita tehoa, sillä uudessa moottorissa on maltilliset 15 hevosvoimaa vanhaa versiota vähemmän.

Pikkuturbon voima välittyy renkaille aina 5-portaisen manuaalivaihteiston kautta. Vääntöä uutuus tarjoaa 160 newtonmetriä ja päästöjen lupaillaan olevan 20 % alhaisemmat kuin SCe 115 -moottorissa. Alhaisten päästöjen ansiosta Dusterin hinnat alkaen ­–mallin saa 14 399 eurolla.

Halvimmillaan 130-hevosvoimaisella turbomoottorilla varustetun Dusterin saa Comfort -varustetasolla, jolloin hinta on 20 399 euroa ja paremmalla Prestige-varustelulla hinta kapuaa hieman korkeammalle, 22 099 euroon. Kunkkumoottorin 150 hevosvoiman tehon saa itsellensä Prestige -varustelulla hintaan 22 699 euroa.

Lähde: Dacia Kuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu