Kawasaki Z900RS SE retro Yellow Ball Z1

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 28.8.2021

Z900RS SE – Retro-Kawasaki paremmalla jousituksella ja tehokkaammilla jarruilla

Retromalli ei kaipaa kovin tiheään tahtiin uudistuksia, mutta myyntiä voidaan edistää mm. tarjoamalla perusmallia parempaa SE-versiota sekä uusia värivaihtoehtoja.

Keltainen ”Yellow Ball” -väritys oli yksi Kawasaki Z1:n tunnusmerkkejä 1972. Nyt retromalli Z900RS tulee tarjolle täsmälleen samalla värivaihtoehdolla. Mallinimen perään on lisätty kirjaimet SE, mikä on Kawasakin tapa kertoa mallin olevan perusmallia paremmin varusteltu.

Panokset ajo-ominaisuuksien viimeistelyyn

SE-malleja on Kawasakilta nähty ennenkin, mm. kompressoriahdettu H2 SX ja seikkailuhenkinen matkapyörä Versys 1000 ovat saaneet rinnalleen paremmin varustellut SE-versiot. Retromalli Z900RS ei juuri sähköisiä tai muita varustehienouksia kaipaa eivätkä ne edes sovi sen tyyliin, ja ero perusmalliin tuleekin paremmin esiin ajamalla kuin katsomalla pyörää.

Takajousitukseksi on vaihdettu Öhlinsin esijännityksen säädöllä varustettu S46-monovaimennin. Halkaisijaltaan 41-milliset etuteleskoopit ovat nyt kullanväriset. Jousituksen perusasetuksia on muokattu tasapainoisemmaksi uuden takajousituksen kanssa ja etujousituksen sanotaan toimivan nyt myös paremmin koko joustomatkalla.

Kawasaki Z900RS SE retro Yellow Ball Z1

Etujarruiksi on vaihdettu Brembon 300-milliset levyt saman valmistajan M4.32 Monobloc -radiaalisatuloilla. Pääsylinteriksi on valittu Nissinin halkaisijaltaan 17,5-millinen, kun perusmallin Z900RS:ssä halkaisija on 19,1 milliä. Kun vielä jarruletkut ovat teräspunosmalliset, luvataan jarrutehon ja -tuntuman parantuneen selvästi.

Uusi SE-malli erottuu ulkoisesti selvimmin perusmallista kullanvärisillä vanteillaan. Muita ulkoisia muutoksia ovat punainen RS-logo sekä mustat jäähdyttimen sivusuojat.

Yhdistelmä retroa ja nykyaikaa

Z900RS kunnioittaa ulkonäöllään 1970-luvun alun Kawasaki Super Fouria eli Z1-mallia. Retromallissaan Kawasaki on taiteillut onnistuneesti perinteisen ulkonäön ja uusien teknisten ratkaisujen välillä. Z1:n kaksi erillistä takaiskunvaimenninta on korvattu nykyaikaisella monovaimentimella. Esikuvansa neljän erilliesn äänenvaimentimen sijaan RS:ssä on 4-1-vaimennin. Perinteiset pyöreät mittarit on säilytetty, mutta niiden väliin on sijoitettu huomaamaton lcd-näyttö.

Z900RS:n voimanlähteenä on nelisylinterinen rivimoottori, joka tuottaa 111 hevosvoiman huipputehon. Kawasaki Z900RS SE on saatavilla kaudesta 2022 alkaen.

Kawasaki Z900RS SE retro Yellow Ball Z1

Moottori: nelisylinterinen rivimoottori, 948cc
Teho: 82 kW (111 hv) / 8 500 r/min
Vääntö: 98,5 Nm / 6 500 r/min
Voimansiirto: märkä monilevykytkin, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1470 mm
Istuinkorkeus: 835 mm
Tankin tilavuus: 17 litraa
Paino tankattuna: 215 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Kawasaki

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kawasaki

Kaikki koeajot

Uusimmat