9.8.2020

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina – hinnat 13 eurosta 7750 euroon

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina

Jos 300 tuntia käsityötä vaativa kookas pienoismalli on hiukan liikaa, saa Continental GT:n muodot työpöydälle myös hiukan maltillisemmalla budjetilla.

Brittiläisten luksusautojen valmistajana tunnettu Bentley näyttäytyy jälleen omalla tavallaan. Uuden Continental GT:n kunniaksi merkin fanituotevalikoimaa on nyt piristetty kolmella pienoismallilla, jotka sijoittuvat kolmeen eri hintaluokkaan.

Kaikkein upein pienoismalleista on 1:8 mittakaavassa tehty versio, joka kootaan käsin yli 1 000 osasta ja prosessi kestää yli 300 työtuntia. 78 senttimetriä pitkän ja yksityiskohtaisen pienoismallin valmistumista valvoo Bentley Design Studio ja tehtaan mukaan pienoismalliin kohdistetaan samoja laatuvaatimuksia kuin oikeaan autoon.

Esimerkiksi ohjauspyörässä on aidonlainen ristitikkaus, eikä muistakaan matkustamon yksityiskohdista tarvitse tinkiä. Jopa muhkeat lattimatot on kopioitu. Ovet ja takaluukku ovat avattavissa, jotta yksityiskohtia pääsee ällistelemään kunnolla. Pienoismallin voi halutessaan tilata tietyillä varusteilla, jotta se sopii yhteen esimerkiksi oman Bentleyn kanssa, lottovoittosuunnitelman kanssa tai ihan vain Bentleyn kilpuria fanittaakseen. Valittavana ovat verhoiluvärit, maalivärit, ompeleiden värit, puuviilut, vanteet ja niin edelleen, jotka sovitetaan yhteen Bentleyn varsinaisten varusteiden kanssa.

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina

Tarjolla on jopa Continental GT sitrusvärissä, Beluga-sisusvärissä, hiilikuitusomisteilla ja "21-tuumaisilla" timanttihiotuilla vanteilla varustettuna heijastellakseen Juha Kankkusen jäänopeusennätyksessä käyttämää Continental GT Supersports Convertiblea.

Pienoismallin pituus on 78 senttimetriä, leveys 40 senttiä ja korkeus 24,4 senttimetriä. Luonnollisesti tämän luokan pienoismalli toimitetaan lakatulla jalustalla. Kaikki tämä on saatavissa 7 750 euron hinnalla. Pienoismallista summa on toki paljon, mutta kahdeksasosa Bentleystä? Suorastaan huokeaa, sir.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hiukan huolettomampiin leikkeihin

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina

Jos 1:8 pienoismalli tuntuu kuitenkin tarpeettoman upealta pihaleikkejä varten, löytyy Continental GT:stä muutama muukin versio. Maltillisempaa tulkintaa samasta teemasta tarjoaa 11,2 senttimetriä pitkä 1:43 pienoismalli, joka on saatavissa joko kultasävyisenä Khamun-värisenä tai klassikkoharmaana Storm Greynä. Bentley toimittaa tämänkin pienoismallin suojalaatikossa ja jalustalla, sillä merkin mukaan lasten tulee katsoa ihaillen ylöspäin ja pohtia tulevia autoseikkailuja.

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina

1:43 Bentley Continental GT on saatavissa 94 euron hintaan.

Vieläkin huolettomampaan autoiluun löytyy Continental GT 1:64. 7,7 senttimetriä pitkä versio on saatavissa joko jääharmaana, liekkioranssina tai nykyisen Continental GT:n lanseerausvärissä paljettisinisenä. Omaan talliin tämän pienoismallin saa noin 13 eurolla.

Bentley Continental GT kolmena pienoismallina

Lähde ja kuvat: Bentley

Luetuimmat