19.5.2021

Hyundai Ioniq 5 alkaen 49 990 euroa – ehkä vuoden odotetuin sähköauto sai hinnat

Hyundai Ioniq 5 hinta hinnat alkaen

Hyundai Ioniq 5 aloittaa uuden luvun korealaismerkin sähköautomallistossa, sillä uudelle E-GMP-perusrakenteelle perustuva Ioniq 5 aloittaa uuden sähköalabrändin taipaleen uskomattomalla tyylillä.

Hyundai Ioniq 5 -sähköauton hinnan arvuuttelu ei vaatinut kovin kirkasta kristallipalloa sisarmalli Kia EV6:n ja Suomen sähköauton hankintatukien välimaastossa. Suomen Hyundai kuitenkin kertoi tilauskirjojen avautumisesta ja valotti samalla myös auton varustetasoja.

Kaikissa Ioniq 5 -malleissa on vakiovarusteena esimerkiksi tuki 800 voltin pikalataukselle, V2L-sähkön ulosotolle suko-adapterilaitteen kera, Bluelink 2 -pilvipalvelut sekä 12,3-tuumaiset mittaristonäytöt. Merkin tuttu Style-varustetaso tarjoaa hyvän perusvarustelun, sisältäen muun muassa älykkään vakionopeussäätimen jonotoiminnolla.

Hyundai Ioniq 5 hinta hinnat alkaen

Premium-varustelu korottaa äänentoiston Bosen valmistamaan, vaihtaa ledivalot projektiotyyppisiksi, lisää 360°-ympäristökamerajärjestelmän ja tuo mukanaan sähköisesti etäisyyssäädettävät takaistuimet sekä lisätyn todellisuuden (AR) tuulilasin heijastusnäytön. Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi katon aurinkokennokatto, jolla voidaan vaikuttaa vaikkapa esi-ilmastoinnin sähkönkulutukseen.

Ensimmäiset Suomeen saapuvat Ioniq 5:t on varustettu Style-varustelulla sekä sitä höystävällä First Edition Launch Packilla, joka tuo mukanaan Premium-tason parhaat puolet.

400 ja 800 voltin CCS-pikalatausta tukeva Ioniq 5 pystyy parhaimmillaan lataamaan 225 kW teholla hiukan yli 100 kilometrin toimintamatkan viidessä minuutissa tai 0-80% alle 20 minuutissa. Type 2 -latauksen enimmäisteho on 11 kW.

Hyundai Ioniq 5:n eräs mielenkiintoisimmista puolista on sen muotoilu, joka samalla hämärtää auton todellisen koon. Yli 4,6 metriä pitkä auto on akseliväliltään tasan kolme metriä ja yhdessä tasaisen lattian kanssa korealaiset ovat tehneet kaiken mahdollisen viihtyisien ja tilavien sisätilojen luomiseksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alkaen 49 990 euroa

Hinnat alkaen -versiona on Hyundai Ioniq 5 RWD (160 kW takaveto) 72,6 kilowattitunnin akustolla ja Style-varustelulla. Takavetomallin WLTP-toimintamatka yhdellä latauksella on noin 480 km. 49 990 euron vastineeksi perusvarustelun, 0–100 km/h 7,4 sekunnissa sekä 1 600 kilogramman vetokyvyn. First Edition -paketilla höystettynä Ioniq 5 Style maksaa 53 985 euroa. Premium-varustelulla takavetomallin hinta on 54 990 euroa.

Nelivetomallit (70 + 155 kW, yhteensä 225 kW) alkavat Style-varustelun 54 990 eurosta, Premiumin hinnan asettuessa 59 990 euroon. Kahden moottorin ansiosta nelivetomallin kiihtyvyys 0–100 km/h on sangen riittävät 5,2 sekuntia vetokyvyn pysyessä samalla tasolla.  Myös nelivetomallin akusto on nettokapasiteetiltaan 72,6 kWh ja sen WLTP-toimintamatka on noin 460 km.

Hyundai Ioniq 5 hinta hinnat alkaen
Navigaatiojärjestelmän ohjeet lienevät viitteellisiä.

Hyundailta kerrottiin, että Ioniq 5:n pienempi 58 kilowattitunnin akkuversio ei ole alkuvaiheessa tulossa Suomeen. Ensimmäisiä autoja odotetaan maahan elokuun tienoilla ja tilauskirjat ovat avoinna nyt. Merkin mukaan ennakkoon autosta on ollut kiinnostuneita noin pari tuhatta suomalaista.

Lähde ja kuvat: Hyundai

Lisää aiheesta

Luetuimmat