9.3.2021

Hitin ainekset: Hyundai Ioniq 5 keräsi ennätyskysynnän

Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 keräsi ennätysmäärän tiedusteluja koko Hyundain historiassa. Valmistaja taitaa olla nyt ison onnistumisen äärellä.

Hyundai Ioniq 5 sähköauto julkistettiin 23. helmikuuta uuden, tulevan, täyssähköisen Ioniq-tuoteperheen ensimmäiseksi edustajaksi. Tämän seurauksena Hyundai Ioniq 5 keräsi enemmän kyselyitä kuin mikään muu brändin aiemmin valmistama auto.

Osaltaan tässä vain todistetaan, että hyvännäköinen käytännöllinen auto kiinnostaa yhä ihmisiä. Käyttövoimana on tässä tapauksessa sähkö – emme tiedä onko tämä kuinka merkittävä syy tiedustelujen määrän kannalta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundai Ioniq 5 keräsi kyselyitä

Auto julkistettiin virtuaalisesti koko maailmalle yhtä aikaa ja se keräsi heti ennätysmäärän ruuhkaa valmistajan verkkosivuille sekä liikehdintää sosiaalisessa mediassa Euroopan osalta. Ennätys oli siis enemmän kuin mikään muu valmistajan auto koskaan aiemmin, vaikka uusi Tucson oli kuulemma sekin suosittu vuoden 2020 julkistuksensa yhteydessä.

Pidimme auton muotoilusta jo konseptivaiheessa ja se näyttäisi päätyvän tuotantoon ilahduttavan muuttumattomana. Viistoperältä näyttävä auto noudattaa ”Parametric Pixels” -muotokieltä.

Vain muutaman päivän aikana Hyundai Ioniq 5 keräsi 236 000 kyselyä tai tiedustelua eurooppalaisilta asiakkailta. Jotakin erityistä Hyundai on nyt onnistunut kehittämään.

Valmistaja tarjosi myös ennakkotilaukseen 3 000 yksilön rajoitetun erän Ioniq 5 Project 45 -mallia ja näihin oli halukkaita lähes kolminkertaisesti ensimmäisen 24 tunnin aikana. Tuo on malli sisältää varsin runsaan varustelun, kuten aurinkopaneelein verhotun katon sekä 20-tuumaiset vanteet.

Samalla Ioniq 5 on ensimmäinen automalli, joka rakentuu konsernin uudelle E-GMP -perusrakenteelle. Se on suunniteltu alusta pitäen vain sähköautoja varten, joten kompromisseistä on päästy pitkälti eroon. Vastaavaa ajatusta löytyy Volkswagenin varsin tunnetusta MEB-perusrakenteesta, jota muun muassa Moottorin puolen vuoden koeajossa oleva ID.3 hyödyntää.

– Ioniq 5:n saama poikkeuksellisen suuri kiinnostus alleviivaa Hyundain päästöttömän liikkumisen strategian vahvuutta. Erittäin nopealla latauksella, pitkällä toimintamatkalla ja sisätilojen monikäyttöisyydellä Ioniq 5 tulee muuttamaan markkinoita ja asettamaan uudet raamit koko autoluokalle. Nämä ominaisuudet ovat osoittautuneet heti houkutteleviksi suurelle joukolle eurooppalaisia asiakkaita, sanoo Hyundai Motor Europen markkinoinnin ja tuotteiden johdossa työskentelevä Andreas-Christoph Hofmann.

Ensimmäisten autojen toimitukset alkavat asiakkaille Euroopassa jo toisen vuosineljänneksen aikana. Odotus ei ole kovin pitkä, vaikka odottavan aika saattaa tuntua pitkältä – nämä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Kuvat ja lähde: Hyundai

Luetuimmat