13.2.2016

Koeajo: Kawasaki näyttää kyntensä – Ninja H2

Kuva Janne Huhtala ja Kawasaki
Kawasaki Ninja H2

Kompressoriahdettu moottoripyörä vaatii tarkkaa kaasukättä. Hyvää: suorituskyky, ahdin ei lisää huoltokohteita eikä -kustannuksia, viimeistely. Huonoa: aiheuttaa kateutta, hankintahinta.

Kawasaki Ninja H2

Kawasaki on ladannut osaamisensa yksiin kuoriin. Teknisesti upea kompressoriahdettu moottori, huippuelektroniikka, täysin uusi putkirunko ja kuorrutuksena mustakromiväritys. Mallinimi H2 on tuttu: Kawasakin 1970-luvun kolmesylinterinen, kaksitahtinen ja 750-kuutioinen kantoi samaa nimeä.Kawasaki Ninja H2

Kompressoriahdettu moottori reagoi kaasuun selvästi nopeammin kuin vapaastihengittävät ja turboahdetut moottorit. Kompressori ilmoittaa itsestään vinkuvalla sivuäänellä.

Kawasakin ilmoittamat teho-ja vääntölukemat eivät anna täyttä kuvaa suorituskyvystä. Eturengas kevenee neljällä ensimmäisellä vaihteella kiihdytettäessä kuin vahingossa. Kaasukahvan lyhyt liike korostaa moottorin herkkyyttä.

Suorat tuntuvat lyhyemmiltä kuin millään muulla moottoripyörällä. Vaikka painoa on 30 kiloa enemmän kuin tuhatkuutioisissa sporteissa ja akselivälikin on viisi senttiä pidempi, taipuu Kawasaki Ninja H2 mutkiin kevyen neutraalisti.Kawasaki Ninja H2

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

MotoGP-tekniikkaa

Ajoasento on väljä ja sopii isokokoisellekin kuljettajalle. Istuimen takaosasta saa tukea kiihdytyksissä. Tehoasetuksia, luiston- ja keulimisenestoa sekä moottorijarrutusta voi säätää.

Kawasaki Ninja H2

Vaihteisto on MotoGP-pyöristä tuttu Dog Ring -vaihteisto, jossa siirtäjähaarukat pysyvät paikoillaan ja vaihteet kytkeytyvät hammasvälirenkaiden välityksellä. Vaihteet kytkeytyvät nopeasti ja kevyesti ilman kolahdusta, myös vapaalta ykkösvaihteelle. Vapaan löytäminen vaatii totuttelua, aluksi vaihde kytkeytyy helposti ykköseltä suoraan kakkoselle ja päinvastoin.

Kawasaki Ninja H2

Jarrut ovat tehokkaat mutta pehmeän tunnokkaat, tehokkaatkin jarrutukset vaativat vain kahden sormen voiman. Jousitus on säädettävissä: vakioasetuksissa se on pintaherkkä ja sopivan kantava normaaliin ajoon.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: valmistaja ja Janne Huhtala

Kawasaki Ninja H2

Hinta alkaen

33 800 €

Moottori

Bensiinimoottori 998 cm³, kompressoriahdin, nestejäähdytys, kuusi vaihdetta, ketjuveto.

Teho

147 kW (200 hv), 11000 r/min

Vääntö

134 Nm (10500 r/min)

Vääntö

134 Nm (10500 r/min)

Huippunopeus

300 km/h

Muu tieto

Mitat: istuinkorkeus 825 mm, paino tankattuna 238 kg, akseliväli 1455 mm, tankin tilavuus 17 litraa. Rengaskoko edessä 120/70ZR17, takana 200/55ZR17. Huoltoväli 12 000 km.

Takuu

2 vuotta

Luetuimmat