3.7.2018

Koeajo: Järkivalinta – Subaru Outback 2.5i Active

Subaru Outback

Subaru Outback haastaa isommat merkit hyvällä hinta-laatusuhteella. Hyvää: maltillinen hinta, ajoavustimet. Huonoa: pienen merkin mielikuva.

Jatkuva neliveto ja monipuoliset ajoavustimet yhdistettynä maltilliseen hintaan – tällä reseptillä Subaru Outback pitää edelleen itsensä kilpailukykyisenä vaihtoehtona niille, jotka eivät arastele merkin pientä markkinaosuutta.

Tälle vuodelle uudistunut Subaru Outback tuli koeajoon ilahduttavasti vakiovarustein, ilman mitään lisävarustelistan houkutuksia. Hyvä niin, sillä se osoittaa, että hyödylliset kuljettajan avustimet voidaan paketoida myös järkevään hintaan myytävään vakiokokonaisuuteen.

Subaru Outback

Subaru pitää hintoja maltillisena karsimalla vaihtoehtoja. Moottoreita ei ole tarjolla kuin yksi: monipisteruiskutuksella varustettu bensiinikäyttöinen 2,5-litrainen vapaastihengittävä bokserimoottori. Vaihteistona on portaaton automaatti ja vetotapa jatkuva neliveto. Maavaraa löytyy edelleen 200 mm ja vetokykyä 2 000 kiloon asti.

Mallivuoden uudistukset näkyvät keulan ja sivupeilien muotoilussa, led-ajovaloissa ja ohjaamon parantuneena ergonomiana. Mitat ovat pysyneet käytännössä ennallaan.

Subaru Outback

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Säästellen ja varoen maanteiltä maastoon

Taloudellisempaan ajamiseen Subaru Outback avustaa SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) -järjestelmällä. Se tarkoittaa kahta erilaista ajotilaa. Intelligent-tilassa auto kiihtyy pehmeästi ja polttoainetta säästellen. Sport-tilassa auto sen sijaan reagoi kaasuun välittömästi ja kiihtyy nopeammin.

Subarun X-Mode-järjestelmä taasen on hyvä apulainen hankalammissa maasto-olosuhteissa. X-Mode valvoo voimansiirtoa ja jyrkillä tie- tai maastopinnoilla se kontrolloi kaasun, jarrun ja vaihteiston käyttöä. Jos järjestelmä huomaa, että kuljettaja tarvitsee apua, se tukee kuljettajan ajosuoritusta. Järjestelmään kuulu myös alamäkihidastin.

Valvova silmä valtateillä

Myös kameratekniikkaan perustuva EyeSight-järjestelmä kuuluu vakiovarusteisiin. Se pyrkii ennakoimaan ajotilanteita, välttämään törmäyksiä ja peräänajoja. Se näkee myös kuolleisiin kulmiin ja pyrkii estämään ajokaistalta pois ajautumisen.

Subaru Outback

Aktiivinen vakionopeussäädin mukailee edellä kulkevan liikenteen nopeutta ja tekee ajamisesta leppoisaa pääteiden ruuhkissakin. Kun tiellä on kaistamerkinnät, kaistanpitoavustin havaitsee, jos auto on vaarassa ajautua kaistan ulkopuolelle. 60–200 km/h nopeuksissa avustin pyrkii ohjauspyörää kääntämällä pitämään auton kuljettajan hallinnassa. Alle 55 km/h nopeuksilla järjestelmä kytkeytyy pois käytöstä.

Parkkipaikoilla hyvä varmistaja

Ostoskeskusten pysäköintipaikat ovat peltikolareiden luvattuja paikkoja. Subaru Outbackin kuljettaja saa sielläkin olla hiukan rennommalla mielellä. Peruutuskamera kuuluu vakiovarusteisiin, samoin tutka- ja kamerajärjestelmä, joka tarkkailee auton ympäristöä paitsi takaa niin myös edestä ja sivuilta. Peruutus parkkiruudusta johti äänekkääseen varoitukseen, kun sivulta lähestyi toinen ajoneuvo. Samoin varoituksia sinkoilee takaa ja kuolleista kulmista lähestyvistä ajoneuvoista, jos auton järjestelmä tulkitsee niiden aiheuttavan mahdollisia vaaratilanteita.

Kaikista apujärjestelmistä huolimatta on hyvä muistaa, että kuljettaja on aina vastuussa autonsa hallinnasta. Tästäkin näkökulmasta Subaru Outback on onnistunut kokonaisuus, sillä se tarjoaa kuljettajalle paljon tukea, mutta ei vielä vie ajatuksia liian suureen itseohjautuvuuteen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme hintaa

Subaru Outback

Koeajossa ollut malli oli Subaru Outback 2.5i Active eli hinnaston halvin, 41 393 euroa maksava versio. Tämän mallin lisäksi on tarjolla vain kaksi muuta varusteversiota: Ridge hintaan 43 666 euroa ja Summit hintaan 49 341 euroa.

Ridgen mukana tulevat nahkaistuimet ja kuljettajan istuimen muisti. Summit lisää varusteluun navigoinnin, sähköisesti toimivan takaluukun, etumatkustajan istuimen sähkösäädöt, lasisen kattoluukun ja isommat 18-tuumaiset vanteet.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Jari Saarentaus

Subaru Outback 2.5i Active

Hinta alkaen

41 393 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

41 393 €

Moottori

Bensiinimoottori, 4 sylinteriä,, portaaton automaattivaihteisto, neliveto

Teho

129 kW (175 hv), 5 800 r/min

Vääntö

235 Nm (4 000 r/min)

Vääntö

235 Nm (4000 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

10,2 s

Huippunopeus

198 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 7,3 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

166 g/km

Mitat

pituus 4820 mm, leveys 1840 mm, korkeus 1605 mm, akseliväli 2745 mm

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

3 vuotta / 100 000 km

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat