8.1.2016

Maistiainen: Fiat Panda on Suomen halvin neliveto

Fiat Panda 4x4

Maasturinpentu yllättää tilavuudellaan.

Fiatin maahantuonnin elpyessä mallisto laajenee niin uusilla kuin vanhoillakin malleilla. Nyt on vuorossa nelivetoinen Panda, jonka tuorein sukupolvi on muilla markkinoilla ollut tarjolla jo toista vuotta.

Neliveto-Panda on Italiassa erittäin suosittu varsinkin vuoristoisilla alueilla. Kevyt ja ulkomitoiltaan pieni maasturinpentu selvittää niin lumen ja kinttupolut kuin ahtaat parkkipaikat ja perheen ostosreissutkin kunnialla. Ulkomittoihin nähden Pandan sisätilat hämmästyttävät, korkeudella ja pystyllä istuma-asennolla on saatu tilat neljälle matkatavaroineen.

Neliveto kytkeytyy etupyörien luistaessa, elektroninen luistonesto hoitaa lukkojen virkaa. Ykkösvaihde on välitetty lyhyeksi hankalia maastonkohtia varten. Pikkuisen 0,9-litraisen bensiinimoottorin voimavarat riittävät turboahtimen ansiosta maantielläkin. Kaksisylinterisyys kuuluu säksättävänä käyntiäänenä varsinkin kiihdytyksissä, yleisesti ottaen melutaso on vaimea. Mukavuutta lisää pehmeä jousitus.

Suomessa Panda anastaa Suzuki Swiftiltä halvimman nelivetoisen tittelin muutaman satasen erolla (17 393€). Tällöin Panda ei eroa ulkonäöltään etuvetoisesta perusmallista ja nelivedon hintalisä on kolmisen tonnia. Koeajossa ja kuvissa on kuitenkin kalliimpi Cross –versio (18 889€), joka on varusteltu maasturimaisemmilla helmoilla.

Teksti: Petri Munukka, kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat