19.10.2017

Maistiainen: Porsche Panamera Sport Turismo – vieläkin parempi

Porsche Panamera Sport Turismo

Pitkän nimen takana piilee yksinkertainen muutos: toisen sukupolven Panamera muuntuu nyt komeaksi farkuksi.

Vaikka toisen sukupolven Porsche Panamera on jo sedanina merkittävästi edeltäjäänsä komeampi ilmestys, on Sport Turismo vihdoin piste i:n päälle. Pystyperä sopii auton kookkaan linjoihin ja Porschen muotokieleen mainiosti. Muutoksen suurin menetys on takaspoileri, joka on komean kolmipalaisen sijaan perinteisempää lautamallia takaikkunan yläreunassa.

Porsche Panamera Sport Turismo
Se hyvä pala. Porschen mukaan Sport Turismo on täysin uusi B-pilarista taaksepäin.

Sport Turismo hioo samalla Panameran käyttökelpoisuutta edelleen. Tavaratilaa on tullut lisää maltilliset 20 litraa (nyt 520 litraa), 50 litraa penkit kaadettuna (1 390 litraa). Verrattain arkisina parannuksina ovat kuitenkin tavaratilan muoto ja matalampi lastauskynnys, joten Sport Turismo soveltuu entistä paremmin viikonloppujen mannermatkailuun.

Porsche Panamera Sport Turismo

Uutta on myös takaistuin. Sport Turismon vakiotakaistuin on perinteinen kolmelle hengelle suunniteltu penkkimalli. Keskipaikalla matkustamista ei tosin voi suositella leveän keskitunnelin takia kuin lyhyille matkoille ja hyville kavereille. Takamatkustajille suunnatun keskikonsolin muotoilu ottaa tässä istuinversiossa samalla askeleen taaksepäin, joten varustelistalta kannattanee valita Panamera sedanista tuttu kahden erillisistuimen takapenkki.

Porsche Panamera Sport Turismo

Sport Turismoon on tarjolla koko Panamera-malliston voimalinjavalikoima aina 330 hevosvoiman Panamera 4:stä absurdiin 680 hevosvoiman Panamera Turbo S E-Hybridiin. Suomalainen autoverotus ohjaa Panamera-hankintoja voimakkaasti hybridimalleja kohti, eikä sähköisestä voimalinjasta ole lukuisten etujensa lisäksi kuin 95 litran haitta tavaratilan koossa.

Ranskan Rivieralla Panamera Sport Turismo osoittaa järjenvastaista kyvykkyyttä aina vuoristojen mutkateiltä Monacon rantabulevardeille. Yli 5 metriä pitkä ja pari tonnia painava auto kätkee kokonsa ja massansa hienosti. Vain 1,94 metrin leveys aiheuttaa ajoittain mietittävää.

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo on osoitus, että ikoninen saksalaisvalmistaja osaa tehdä käytännöllisen perhefarmarin – ainakin omalla tavallaan.

Porsche Panamera Sport Turismo

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat