Liikenne | Uutinen | 24.11.2019

Helsingin päärautatieasemalle lähes 1 000 pyöräparkkia – hintalappu yli neljä miljoonaa euroa

Pääkaupunkimme satsaukset pyöräliikenteen sujuvoittamiseksi jatkuu. Aiemmin päätetyn pyörätunnelin lisäksi rakennettavaksi tulee myös lähes tuhat pyöräparkkia päärautatieaseman yhteyteen.

Jaa artikkeli

Helsinki jatkaa polkupyöräilyyn satsaamiseen. Helsingin kaupungin liikennelaitos hyväksyi Helsingin päärautatieaseman pyöräpysäköintikeskuksen hankesuunnitelman. Pysäköintikeskus tulee tarjoamaan parkin lähes tuhannelle pyörälle ja tiloihin on tarkoituksena saada myös keskustan pyöräkeskuspalvelu.

Hintaa hankkeelle tulee noin 4,4 miljoonaa euroa. Pysäköintikeskuksella on tarkoitus vastata tulevaan pyörien pysäköintipaikkojen tarpeeseen, mitä Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakentuva pyöräilijöille tarkoitettu alikulkuyhteys tulee luultavasti aiheuttamaan. Tavoitteena on myös edistää ydinkeskustan pyöräilypalveluita.

— Pyöräpysäköintikeskus tekee liityntäpyöräliikenteestä houkuttelevan vaihtoehdon. Lisäksi pyöräpysäköintikeskus palvelee keskustaan suuntautuvia asiointi- ja työmatkoja. Hanke näyttää, mihin suuntaan pyöräpysäköintiä ja -palveluja Helsingissä halutaan viedä, HKL:n paveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen kertoo.

Hankkeen arvioidaan parantavan päärautatieaseman ympäristön viihtyvyyttä, kun muuta kulkemista haittaavat, väärin pysäköidyt polkupyörät saadaan sisätiloihin.

Lähde: Helsingin kaupungin liikennelaitos Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu