Matkailu Kotimaanmatkailu 25.7.2014

Britit kohtaavat Fiskarsissa

Fiskarsin maisematiet ovat omiaan brittiläisille aristokraateille. Lajitovereita tapaamaan ne pääsevät vehreälle nurmelle Fiskarsin ruukkiin.

Eväskoreja, brittiläisiä herrasmiesautoja ja kauniita kilpureita. Vastaleikatun nurmikon tuoksu ja vanhojen autojen miellyttävä bensankatku. Britit kohtaavat on koko perheen piknik-tapahtuma, jossa entisen autoteollisuuden suurvallan helmet kilpailevat huomiosta.

Fiskarsin ruukkiin kokoontuvat niin herraskaiset Rolls Roycet ja Bentleyt kuin värikkään historian eläneen British Leylandin valmistamat klassikko -Roverit ja Minitkin. Kaikkia autoja ei suinkaan ole puunattu tapahtumaa varten. Kuraisempien autojen kohtaamisesta vastaavat tositoimissa pölyyntyneet Land Roverit.

Englantilaisten autojen kohtaamiseen kuuluu myös perinteinen päähinekilpailu, jossa ei koreiden hattujen suhteen turhia ujostella. Eväskorin antimien lisäksi nautitaan elävästä musiikista.

Brittiläisten autojen harrastajia on Suomessa peräti 17 eri merkkikerhon verran. Britit kohtaavat jälleen elokuun 10. päivä Fiskarsissa, tällä kertaa järjestäjänä toimii Vauxhall-Bedford Club.

Teksti ja kuvat: Santeri Petrell

Jaa artikkeli

Fiskars

Raasepori