Tallinnan joulutori

Matkailu Uutinen 4.6.2018

Tallinnassa tapahtuu – tässä kesän matkailuvinkit

Tallinnan kesätarjontaa ei tarvitse suotta kehua. Tarjolla on kattavasti vaihtoehtoja keskiajalta tähän päivään, olipa kiinnostuksen kohteena kulttuririennot tai hauskat juhlat.

Kesä on festivaalien kulta-aikaa myös Tallinnassa. Tänä vuonna kesätapahtumien keskiössä on 300-vuotias Kadriorgin puisto, mutta tapahtumia on tarjolla myös merellä ja muissa kaupunginosissa.

Suosituimpien tapahtumien aikana kaupungin majoituskapasiteetti saattaa olla koetuksella, joten yösijaa ja sujuvaa matkaa mielivälle voi suositella ennakkovarauksen tekemistä hyvissä ajoin.

Kaupungissa suunnistavan matkailijan iloksi myös turistikartat on uudistettu ja ajankohtaistettu. Kartoista löytyvät kaikki merkittävimmät nähtävyydet vanhassakaupungissa, keskustassa, Kalamajassa, Kadriorgissa, Piritalla, Nõmmella ja Rocca al Maressa.

Kaikki karttojen kohteet ovat sijaintinsa perusteella loogisessa järjestyksessä, ja jokaisesta kohteesta on mukana lyhyt esittely sekä katu- ja verkko-osoitteet.

Kaikista kaupunginosista esitellään tärkeimmät nähtävyydet ja museot, kiehtovat ja paikallistenkin suosimat kahvilat ja ravintolat sekä aktiivilomailu- ja ostoskohteet. Lisäksi kerrotaan, miten paikan päälle pääsee.

Kohteiden luvataan löytyvän kaksipuolisesta kartasta kätevästi: toisella puolella on yksityiskohtainen vanhankaupungin kartta, toisella puolella koko Tallinna kaikkine kaupunginosineen.

Mukana on myös joukkoliikenteen reittikartta. Tallinnan matkailukartta on saatavilla 11 eri kielellä. Tuoreita karttoja kannattaa tiedustella esimerkiksi kaupungin matkailutoimiston palvelupisteistä sekä hotelleista.

Kesätapahtumia Tallinnassa

Tallinnan kukkaisfestivaali, 25.5.–24.8.

Tornien aukion puistossa järjestettävä puutarhafestivaali juhlii 100-vuotiasta Viroa sekä 300-vuotiaita Kadriorgin puistoa ja palatsia.

Tallinnan vanhankaupungin päivät, 30.5.–3.6.

Keskiaikaisen vanhankaupungin pihat ja kadut, aukiot ja kahvilat täyttyvät musiikista, taiteesta ja teatteriesityksistä. Kaupunkifestivaalin teema on ”Sata askelta, sata vuotta”.

Michel Sittow. Virolainen taidemaalari renessanssiajan Euroopan hoveissa, 8.6.–16.9.

Vuoden päänäyttely Taidemuseo Kumussa.

Tallinnan katuruokafestivaali ja katutaidefestivaali TaDaa, 9.–10.6.

Tämänvuotinen, järjestyksessään viides festivaali keskittyy virolaiseen (katu)ruokaan: Viron 100-vuotisjulan kunniaksi festivaalin osallistujille tarjoillaan vapaasti ja luovasti sovellettua virolaista juhlaruokaa. Samaan aikaan ruokafestivaalin kanssa on mahdollista nauttia myös tasokkaasta kansainvälisestä katutaiteesta.

Tallinnan kitarafestivaali, 9.–15.6.

Tallinnan hurmaava kitarafestivaali on vakiinnuttanut asemansa kitaramusiikin ystävien keskuudessa.

Juhannusaatto Viron ulkomuseossa, 23.6.

Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi juhannusyönä matkustetaan ajassa. Matkalle Viron historian tärkeisiin murrosvaiheisiin pääsee Viron ulkomuseon perinteisessä juhannusjuhlassa.

13.Baltian triennaali, 30.6.–2.9.

Baltian triennaali on vuoden 2018 suurin kansainvälinen taidefestivaali Baltian maissa. Vuonna 1979 perustetun triennaalin järjestävät nyt ensi kertaa kaikki kolme Baltian maata yhdessä.

Õllesummer, 4.-6.7.

Oluen ja musiikin ystävien vuosittainen kokoontuminen Tallinnan laulukentällä – nyt jo 25. kertaa!

Tämän vuoden tähtiesiintyjiä ovat Pet Shop Boys, Armin van Buuren ja Franz Ferdinad.

Tallinnan keskiaikapäivät, 5.–8.7.

Festivaalin sydämenä sykkii Raatihuoneentori, joka oli markkinapaikka jo Hansaliiton kultakaudella.

Tallinnan meripäivät, 13.–15.7.

Tallinnan meripäivät on Viron suurin meriaiheinen koko perheen tapahtuma.

Pietari Suuren rakennuttamat Kadriorgin puisto ja palatsi täyttävät 300 vuotta:

* Kadriorgin puisto viettää 300-vuotispäiväänsä konserttien, opastettujen puistokierrosten ja muiden ilmaistapahtumien merkeissä 22.7.

* Näyttely “Kadriorg 300”, 21.7.–21.10.

Juhlanäyttelyn keskiössä ovat ihmiset: hallitsijat, kesälomalaiset, kirjailijat sekä kuva- ja elämäntaiteilijat.

Birgitta-festivaali, 9.–18.8.

Piritan luostarin rauniot muuttuvat elokuisina iltoina vaikuttavaksi ooppera-areenaksi.

Lähde: Visit Tallinn Kuvitus: Visit Tallinn ja Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli