26.1.2024

Matkakohteita myös Tallinnan ulkopuolella: Pärnu, Saarenmaa, Tartto, Haapsalu, Narva, Viljandi, Otepää…

Suomalaisia matkailijoita kiinnostavat myös Tallinnan ulkopuoliset matkakohteet, paljastaa tuore kyselytutkimus.

Visit Estonia teetti kyselyn suomalaisten keskuudessa Viron matkailuvalteista. Korkealle matkailuaikeiden pontimena nousivat ravintolat, nähtävyydet ja aktiviteetit, helppous ja vaivattomuus sekä matkustamisen turvallisuus.

Peräti 71 prosenttia kyselytutkimukseen vastaajista aikoo tehdä matkan Viroon tämän vuoden aikana – ja moni haluaa suunnata myös tutun Tallinnan ulkopuolelle!

Tutkimustuloksia eritellyt Visit Estonian tutkimuspäällikkö Piret Kallas kertoo, että suomalaiset haluaisivat käydä Pärnussa (50 % vastaajista), Saarenmaalla (44 %), Tartossa (29 %), Haapsalussa (17 %), Narvassa (16 %), Viljandissa (11 %), Otepäässä (11 %) ja Rakveressä (10 %).

Niistä vastaajista, jotka ovat aiemmin vierailleet ainakin 4 matkakohteessa Virossa, Saarenmaa kohteena nousi korkeimmalle (55 %). Seuraaviksi suosituimpina matka-aikeiden kohteina olivat Pärnu ja Tartto.

Verkkokysely matkailuaikeista Viroon toteutettiin marraskuussa 2023. Otos oli 1 207 18–79-vuotiasta suomalaista, jotka ovat matkustaneet ulkomaille vähintään kerran 3–4 vuoden välein.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tarton vuosi!

Tarton voi ennakoida nousevat kuluvana vuonna suosiossa, onhan Baltian vanhin ja Viron toiseksi suurin kaupunki Euroopan kulttuuripääkaupunki, jossa järjestetään tuhdisti tapahtumia.

Kuten Moottori uutisoi otsikolla Tartto hioo matkailukuntoa – vuosi kulttuuripääkaupunkina odottaa, on kulttuuripääkaupunkivuoden teemana eloonjäämisen taiteet, eli tiedot, taidot ja arvot, jotka auttavat ihmiskuntaa elämään tulevaisuudessa hyvää elämää.

Ei lainkaan huono teema näinä globaalisti epävakaisina aikoina.

Vuosi 2024 tuo Etelä-Viroon yli tuhat tapahtumaa.

Tartu 2024 -kulttuuripääkaupunkivuoden taiteellinen johtaja Kati Torp kiteytti Moottorille vuoden ytimen seuraavasti: ”Selviytymisen ja eloonjäämisen taiteita tulkitaan meillä kulttuurin eri alojen ja suuntausten kautta laajasti. Teema näkyy ja kuuluu kansankulttuurista musiikkiin, elokuviin ja kuvataiteeseen, kiehtovaa virolaista ruokakulttuuria unohtamatta.”

Teksti: Marko Jokela Kuva: Visit Estonia Lähde: Visit Estonia ja RAIT Faktum OÜ -tutkimusyritys / matkailututkimus 

Lisää aiheesta

Luetuimmat