7.9.2016

13 800 metriä muovinauhaa ja 800 työtuntia – Näin syntyy 3D-mallinnos Qashqaista

Nissan Qashqai 3D

Kolmiulotteinen piirtäminen on mallinnuksen ja muotoilun saralla nouseva trendi. Nissanin värväämä taiteilijatiimi loi muovinauhalla piirtämällä luonnollisen kokoisen Qashqain. Vastaavaa ei ole ennen nähty.

Nissan piirsi luonnollisen kokoisen mallinnoksen suositusta Qashqai-crossoveristaan. Kyseessä on mitä ilmeisimmin kaikkien aikojen suurin 3D-kynällä tehty mallinnos.

Vaikka käytettävissä oli käteäväksi kehuttu 3Doodlerin valmistama 3D-kynien arsenaali, paloi taideteoksen luomiseen 800 tuntia aikaa ja lähes käsittämätön 13,8 kilometrin pätkä muovinauhaa.

Kulutetun kahvin, eväsleipien ja muiden piristeiden määrästä Nissan ei kerro tarkemmin, mutta ilman eväitä ei tämäkään teos taatusti syntynyt.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

3D-mallinnos hämmästyttää tarkkuudellaan

Kuten video näyttää, 3Doodlerin valmistamia 3D-kyniä käyttävät taiteilijat loivat hämmästyttävän taideteoksen yksityiskohtaisen tarkasti käsin piirtämällä. Taiteilijat toteuttivat mallinnoksen Qashqain yksityiskohtia tarkasti noudattaen.

Nissan Qashqai on Euroopan suosituin crossover ja Suomen toiseksi myydyin auto. Nissanin Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa valmistuu 58 Qashqaita tunnissa, kun taas tämän erikoismallinnoksen valmistuminen vei 800 työtuntia kolmen viikon jakson aikana. Valmis taideteos on 4,4 m pitkä ja 1,6 m korkea. Ja jäänee yksittäiskappaleeksi.

Nissan Qashqai 3D

3D-tulostuksen ennustetaan kehittyvän kymmenien miljardien dollarien arvoiseksi bisnekseksi lähitulevaisuudessa. Siitä on viime vuosina tullut entistä yleisempi tuotesuunnittelun ja valmistuksen tekninen apuväline monille teollisuuden aloille, mukaan lukien autoteollisuus.

Kuka tahansa voi piirtää kolmiulotteisesti

Massatuotantoon tulleen 3Doodler Create 3D-kynää hyödyntävän keksinnön ansiosta kuka tahansa voi piirtää ilmaan kolmiuloitteisia muotoja ja kuvioita. Kiinteää muovimassaa kuumennetaan ensin 230 Celsius-asteeseen ja massan jäähdyttyä se pursotetaan halkaisijaltaan 0,7 mm:n kokoisen suuttimen läpi.

– Olen piirtänyt 3Doodlerin 3D-kynillä jo muutaman vuoden ajan, mutta tämä on ehdottomasti kunnianhimoisin tähänastisista projekteistani. Projekti havainnollistaa kuinka pitkälle 3D-tulostaminen on jo edistynyt ja kuinka se on jo kaikkien ulottuvilla, taiteilija Grace Du Prez kertoo.

Nissan Qashqai 3D

– Nissan etsii aktiivisesti uusia ratkaisuja, joissa muotoilua voidaan tuoda esille uusia ja innovatiivisia teknologioita hyödyntäen. Tämä design-tiimi on vienyt 3D-kynää hyödyntävän teknologian äärirajoille luodessaan mallinnoksen Qashqaista, Koji Nagano, Vice President, Nissan Design Europe, kommentoi.

Lähde, kuvat ja video Nissan

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat