3.6.2018

Autonomisesti maastossa: Jaguar Land Rover panostaa Cortexiin

Jaguar Land Rover panostaa Cortexiin

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt. Cortex-projekti pyrkii tuomaan JLR-malliston maastokyvyt myös autonomiseen ajoon.

Jaguar Land Rover uskoo autonomisen ajamisen mahdollisuuksiin myös tieverkoston ulkopuolella. Konserni kehittää maastoälyä Cortex-projektissa, jossa on mukana JLR:n lisäksi Birminghamin yliopisto ja projektin kokonaisarvo on yli 4,2 miljoonaa euroa.

Cortex-projektissa itseajava auto viedään maastoon ja vaikeisiin keliolosuhteisiin aina mudasta jäähän ja lumeen. Taustalla on niin sanottu '5D'-teknologia, joka yhdistää akustisesti, videolla, tutkalla sekä Lidar-sensorilla saatavan tiedon yhdeksi kokonaisuudeksi, josta auto voi muodostaa paremman käsityksen ympäristöstään. Tekoälyllä puolestaan voidaan varmistaa, että ajoneuvo selviytyy erinomaisesti erilaisista sääolosuhteista erilaisissa maastoissa.

Jaguar Land Roverille Cortex-hanke on osa täysin autonomisten ja osittain autonomisten ajoneuvoteknologioiden kehittämistä. Tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuus valita eri autonomiatasoista. Luonnollisesti tärkeää on muodostaa myös itsestään ajavien ajoneuvojen mallisto, jotka selviytyvät maastoajosta merkeiltä odotetulla tavalla.

– On tärkeää että kehitämme itseajavia autoja vastaamaan sitä suorituskykyä ja kyvykkyyttä johon Jaguarin ja Land Roverin asiakkaat ovat tottuneet. Se, että autot tulevat ajamaan itse tulevaisuudessa on väistämätöntä. Haluamme kehittää autonomisesta mallistomme on kyvykkäimmän, nautinnollisimman ja turvallisimman. Cortex-projekti antaa meille mahdollisuuden toimia loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden avulla voimme tuoda unelmamme toteen lähiaikoina, kiteyttää verkottuvien ja autonomisten ajoneuvojen tutkimuspäällikkö Chris Holmes.

Iso-Britanniassa tapahtuva Cortex-projektin kehitys- ja testaustyö sisältää sensoreiden optimoinnin lisäksi fyysistä testaamista ja uutta algoritmiteknologiaa. Birminghamin yliopisto tuo kehitystyöhön maailman johtavaa tutkimusosaamista autonomisten järjestelmien sensorijärjestelmistä sekä Myrtle AI -tekoälystä ja koneoppimisesta.

Lähde ja kuva: Jaguar Land Rover

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat