11.8.2016

80-vuotias Malmin lentokenttä juhlii viikonloppuna lentonäytöksellä!

DC3

Malmin lentokentän viikonlopussa juhlistetaan ainutlaatuista 80-vuotiasta asemaa upean lentonäytöksen voimin. Lentoharrastajien kannattaa huomioida myös näytösten harjoitukset perjantaina.

Malmin historiallisella ja upealla lentokentällä järjestetty Finland International Airshow 2015 keräsi paikalle lähes 40 000 ilmailun ystävää. Nyt tulevana viikonloppuna, 13. ja 14. elokuuta, järjestetään Malmi 80th Anniversary -juhlalentonäytös, jonka ohjelma lupaa mielenkiintoisia koneita niin siviili- kuin sotilasilmailun ystäville.

Molempina näytöspäivinä portit aukeavat kello 10 ja päivänäytös nähdään kello 11–14 välisenä aikana. Luvassa on muun muassa Helikopterikeskuksen näytös seitsämällä kopterilla, lentonäytöksen avaava Sami Saikkonen Pitts Special, Vinka L-70 solo, suomalaisnäytösten klassikko Midnight Hawks sekä tietysti iki-ihana DC-3.

Lisäksi lavalla nähdään klo 14–16 lentäjien haastatteluja ja Extreme Duudsonien HP & Jarppi Show. Alueella on myös Tivoli Sariola perheen pienimpien viihdyttämiseksi. Kello 16–18:30 nähdään iltanäytös, jossa nähdään ainakin EMB-500 Phenom, SU-29, NH90-kuljetuskopteri ja F-18 Hornet. Tarkemmat ohjelmatiedot sekä mahdolliset muutokset löytyvät lentonäytöksen kotisivuilta.

Lippuvaihtoehtoja löytyy niin yhdelle kuin kahdelle päivälle sekä erilaisiin tarpeisiin. Yhden päivän aikuisten lippu maksaa ennakkoon 26€ ja kahden päivän kuvaajalippu puolestaan 55€. Perhelipulla puolestaan alueelle pääsee kaksi aikuista ja kaksi alle 15-vuotiasta lasta, hinnan ollessa ennakkoon 59€ yhdelle päivälle. Lisätietoja lipuista saa Malmi Air Shown sivuilta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ilmailuharrastajien mielenkiinnoksi myös harjoituksia

Lentonäytöstä varten tietysti myös harjoitellaan. Malmin ilmatilassa harjoituslentoja voi nähdä vielä perjantaina kello 12–14 sekä 16–20. Ilmavoimien Midnight Hawks harjoittelee ensisijaisesti 12.25–13.10 (vara-aika 17.15–18.00) ja F-18 Hornet puolestaan 13.10-13.40 (vara-aika 18.00–18.30).

– Lentonäytökseen osallistumisen ehdoton edellytys on se, että jokainen pilotti tekee koneellaan lentonäytösharjoituksen tutustuakseen olosuhteisiin, lentokenttään, maamerkkeihin, varoetäisyyksiin, sääoloihin, maastoon ja niin edelleen. Samalla lentonäytöksen johtajat tekevät kustakin harjoituslennosta omat arvionsa, antavat pilotille kommenttinsa nähdyn suorituksen perusteella ja hyväksyvät – tai joissain poikkeustapauksissa kenties jopa hylkäävät pilotin ja koneen. Kyseessä on kenraaliharjoitukseen tai inssiajoon verrattava suoritus, joka pilotin ja koneen on läpäistävä saadakseen luvan osallistua lentonäytökseen. Lentonäytöksen johdon on tiedettävä tasan tarkkaan, mitä pilotti aikoo koneellaan lentonäytöksessä tehdä, kommentoi juhlalentonäytöksen apulaisjohtaja Seppo Tuovinen.

Lähde: Malmi Air Show Kuva: Aake Kinnunen

Katso myös:

Luetuimmat