23.7.2016

Audi kohdistaa kolmanneksen tuotekehityksestään sähköistykseen

Audi A3 etron

Saksalaisen premiumkolmikon viimeisenä myös Audi on nyt havainnut sähköjäniksen kiinnostavan. Tuotekehitysbudjetin kohdistaminen vaatii kuitenkin uhrauksia polttomoottoreiden saralla.

Audin tavoitteissa sähköautot vastaisivat neljännestä sen myymistä autoista vuonna 2025. 1,8 miljoonan auton vuosimyyntiin perustuen tämä tarkoittaisi 450 000 sähköautoa vuodessa, mutta myynnin kasvun myötä luku saattaisi olla 500 000 sähköautoa jo vuoteen 2020 mennessä. Samalla sähköautot ovat askel eteenpäin Volkswagen-ryhmää koskettavasta dieselskandaalista.

Saavuttaakseen sähköautotavoitteensa Audi aikookin nyt kohdistaa kolmanneksen tutkimusbudjetistaan sähköisiin ajoneuvoihin. Yhtiö on ollut hidas vastaamaan sen kilpakumppaneiden BMW:n ja Mercedeksen asettamaan haasteeseen sähköautosegmentissä.

Viime vuonna Audi käytti 4,24 miljardia euroa tuotekehitykseen. Vapauttaakseen varoja sähköautokehitykseen valmistaja suunninttelee kohdistavansa polttomoottoreiden kehitystyönsä aiempaa tarkemmin, keskittyen harvempiin moottori- ja vaihteistovaihtoehtoihin.

Viime kuussa emoyhtiö Volkswagen kertoi sähköistämissuunnitelmistaan, joihin kuuluu mallien karsiminen ja yhteiskäyttöpalveluihin osallistuminen.

Lähde: Reuters Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat