2.12.2020

Audi lähtee Dakar-ralliin sähköistetyllä voimalinjalla – Formula E jää historiaan

Audi Dakar 2022
Teaser Dakar 2022

Audi lähtee Dakar-ralliin vuonna 2022 sähköistetyllä erikseen kisaa varten rakennetulla autolla ja myös paluusta WEC-sarjaan on vihjeitä. Sen sijaan Formula E -sarja saa Audi Sportilta hyvästit.

Audi lähtee Dakar-ralliin vuonna 2022. Tarkemmin kyseessä on vielä aie ja tahona tietenkin Audi Sport. Sen sijaan Audin Formula E -taival tulee nyt päätökseensä.

Audi Sport tekee muutoksia myös johtoonsa ja samalla merkin sisällä suunnitellaan paluuta urheiluautojen kestävyyskilpailuihin, eli World Endurance Chamionship -ratasarjaan. Tuosta WEC-sarjaan paluusta ei ainakaan vielä ole saatu tarkempaa aikataulua, mutta sen voisi olettaa tapahtuvan noin 2-3 vuoden päästä sääntömuutosten kanssa samaan aikaan. WEC tulee saamaan uudet LMDh sekä LMP1 -luokat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi lähtee Dakar-ralliin

Autonvalmistaja Audi lähtee Dakar-ralliin Audi Sportin erikseen rakentamalla autolla eikä WRC-tyyliin tuotantoautoon pohjautuvalla ralliautolla. Se siis suunnitellaan alusta pitäen Dakarin erittäin vaativia olosuhteita varten.

Tämä tulee liikkumaan yksin kaikille neljälle pyörälle voimaa tarjoavien sähkömoottoreiden voimin. Matkassa tulee kuitenkin olemaan pieni bensiiniturbomoottori generaattorina tuottamaan energiaa akkujen lataamiseen, jotta auto voi suoriutua pitkistä päivätaipaleista. Valitettavasti tuo tuskin on hienon äänimaailman tarjoava turboahdettu 5-sylinterinen.

Tämä tulee samalla olemaan näillä näkymin ensimmäinen suuren autonvalmistajan sähköistetty Dakar-kilpuri, joka on tietenkin teknisellä etumatkalla itseään mainostavalle Audille hieno meriitti. Rinkulamerkillä onkin vastaavia saavutuksia jo WEC:n puolelta.

Hyvästi Formula E

Näiden vastapainoksi Audi aikoo lopettaa ainakin tehdastallin osalta sähköisessä Formula E -sarjassa. Tähän asti Audi Sport on tehnyt yhteistyötä Abt Sportslinen kanssa ja menestystä on riittänyt. Toisaalta konsernin sisällä myös Porsche kilpailee tuolla saralla, joten ehkä osasyynä saattaa olla myös hajautus.

Joka tapauksessa rallimaailma sopii tietenkin Audin historiaan erinomaisesti ja tällä vuosituhannella myös WEC on ollut iso tekijä Audin maineen luomisessa. Ehkä jonain päivänä Audi voitaisiin vielä nähdä palaavan rallin maailmanmestaruussarjaan.

Kuva ja lähde: Audi

Luetuimmat