1.9.2015

Autopesuun pelkällä peukulla

Älypuhelimella käytettävä autopesupalvelu avataan Vantaalla.

Juhlapesu avaa käyttäjälleen entistä vaivattomamman autopesulan Vantaalle. Pesupalvelua ohjataan pelkästään matkapuhelinsovelluksen avulla. Palveluntarjoaja lupaa, että kuljettajan ei tarvitse jatkossa nousta autosta tai edes avata ikkunaa autoa pestessään.

Etävalvotussa pesuhallissa kamera tunnistaa asiakkaan auton rekisterikilvestä. Seuraavaksi asiakas valitsee matkapuhelinsovelluksen avulla pesuohjelman ja käynnistää pesun. Lasku hoituu verkossa.

Juhlapesun autopesuilla on kiinteä kuukausihinta ja sopimusasiakas voi pesettää autonsa niin usein kuin haluaa. Pesuohjelmia luvataan olevan tarjolla kevyestä huuhtelusta aina perusteelliseen puunaukseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jonotus minimiin

Juhlapesun palvelu pyrkii minimoimaan jonotuksen. Pesulassa on jonokamera sekä näyttö, joka kertoo meneillään olevan pesun keston sovellusta käyttävän asiakkaan puhelimen näytöllä. Pesun aikana applikaatio tulee pesupalvelua tarjoavan yrityksen mukaan toimimaan mainos-­ ja viihdekanavana.

Juhlapesussa voi pestä 2,9 m korkean ja 2,5 m leveän auton. Pesuun mahtuvat siis jokseenkin kaikki tunnetuimmat henkilö-­ ja pakettiautomerkit.

Suomalainen pesee harvoin

Suomalainen pesee autonsa pesukoneella keskimäärin vain neljä kertaa vuodessa. Ruotsalainen käy autopesussa noin kahdeksan ja saksalainen noin kaksikymmentä kertaa vuodessa.

Suomessa on Juhlapesun mukaan noin 750 autonpesukonetta, joista valtaosa on yli kymmenvuotiaita, eikä niiden pesutulos monestikaan tyydytä asiakkaita.

– Autopesukoneita on ollut jo 45 vuoden ajan, mutta toimialaa on kehitetty pääosin pesuhallin osalta. Juhlapesupalvelun kehityksen tavoitteena oli tarjota käyttäjälle mahdollisimman helppo ja hauska autopesu, kertoo toimitusjohtaja Erkki Aminoff.

Juhlapesu on suomalainen innovaatio, jonka pääomistaja on kuopiolainen 1875 perustettu perheyritys Osakeyhtiö Hallman. Juhlapesun tavoitteena on avata vuoden 2016 aikana 10 uutta toimipaikkaa, joista useat tulevat olemaan pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa.

Kuva ja lähde: Juhlapesu

Luetuimmat