8.7.2020

Bentley Flying Spur latoo lisää luksusta

Bentley Flying Spur MY 21 interior

Bentley Flying Spur latoo lisää luksusta mallivuodelle 2021 lisävarustelistaa laajentamalla. Mukaan mahtuvat muun muassa sähköisesti taittuvat pöytätasot takamatkaajille ja Big Benin verran tikkaukseen käytettyä lankaa.

Jos tämä yli 5,3 metriä pitkä maanteiden jahti on tuntunut tavanomaiselta, nyt Bentley Flying Spur latoo lisää luksusta pöytään. Sitä ei tosin tarvitse kirjaimellisesti latoa, sillä lisävarustelistalle lisätyt takamatkustajien puuviilulla päällystetyt pyötätasot taittuvat sähköisesti. Kyseessä on mallivuodelle 2021 tehty lisävarustelistan laajennus, sillä muuten vuonna 2019 uudistunut Bentley Flying Spur säilyy ennallaan.

Flying Spur on nyt varusteltavissa viiden sijaan nelipaikkaiseksi, joka tarkoittaa vähemmille matkustajille enemmän ylellisyyttä. Lisäksi lisävarustelistaa kaunistaa semianiliininahkavaihtoehto sekä jalopuiset ovipahvit myös takaoviin. Käsityönä koristetikattua lankaa saa halutessaan kulutettua yhden Big Benin verran eli 115 metriä. Kahtena uutena pintaviimeistelyvaihtoehtona koristepaneeleihin tarjotaan hiilikuitu sekä Côtes de Genève.

Ulkokuoren puolella keulan saa jatkossa täysin kromatulla grillillä kaikkia ilmanottoaukkoja myöden. Uusia värivaihtoehtoja on kolme kappaletta ja Bentley Mullinerin kautta on pääsy myös laajaan kattaukseen satiini- ja helmiäsmaalipintoja. Uutuuspakettiin puristetaan vielä vähän vannevaihtoehtojakin.

Bentley Flying Spur MY 21 picnic tables

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää luksusta sisälle

Keskikonsolia kasvattamalla se on ulotettu edestä aina takamatkustajien väliin asti ja näin autoon tarjotaan nelipaikkainen vaihtoehto. Konsolin mukana takamatkustajille tuodaan 5-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu kauko-ohjain, muutama mukipidike ja lisäsäilytystilaa. Käsinojasta löytyy myös 12 voltin pistoke sekä kaksi usb-porttia, joiden tarkempaa tyyppiä ei ole mainittu. Onneksi käsinojaan saa lämmityksen lisäksi myös paikan puhelimen langattomalle lataukselle.

Bentley Flying Spur MY 21 door

Aiemmin mainittu koristetikkaus vie 18 tuntia yhden ihmisen työaikaa, sillä tehtävänä on 11 100 yksittäistä pistosta. Uusi semianiliininahkavaihtoehto on tavanomaisempaa nahkaa pehmeämpi ja joustavampi. Se myös hengittää paremmin, joka auttaa kuumina kesäpäivinä.

Jos takamatkustajan pöytäpinnan laskeminen on tuntunut työläältä, niin jatkossa Bentley hoitaa tehtävän yhdellä painalluksella sähkömoottorin avuin. Puuviilulla päällystetty pöytäpinta taittuu alas paljastaen nahalla päällystetyn työskentelypinnan. Toki pöytä myös häviää tieltä häiritsemästä nappia painamalla. Jalopuulistaa saa jatkettua aina takamatkustajien oviin asti, jotta kaunis keskikonsolista alkava linja ei katkea.

Bentley Flying Spur MY 21 cabin

Myös autonkuljettajan työtiloja on uusittu hieman uudella ohjauspyörällä. Se on nyt kapasitiivinen tunnistaakseen kuljettajan kosketuksen, joka on olennaista auton avustinjärjestelmien kannalta. Samalla ohjauspyörän väritystä vaihdettiin hienoisesti.

Kahdesta uudesta sisätilojen koristepintojen pintaviimeistelyvaihtoehdosta hiilikuitua mielenkiintoisempi lienee Côtes de Genève. Kyseessä on metalliin tehty koneistusjälki, jonka alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut kellokoneistoissa pölyhiukkasten sieppaaminen. Nyt se on tarjolla uuden mallivuoden Bentley Flying Spurin ohjaamon alumiinipintaan koneistettuna. Jokainen kolmiulotteisen vaikutelman luova koneistusjälkirivi on 5 millimetriä leveä, joten suuren pinnan työstäminen vie aikaa.

Bentley Flying Spur MY 21

Lisää ulkokuorta

Kolme uutta värivaihtoehtoa kulkevat nimillä: Viridian, Patina ja Snow Quartz. Näistä Viridian on tuorein tulkinta ikivihreästä teemasta British Racing Green ja tuttu Bentley EXP10 Speed 6 -konseptiautosta. Patina on hyvin hienoisesti vihreään taittava kermanvaalea ja valmistajan mukaan sekoittaa metalliin samppanjaa ja silkkiä – ainakin mielleyhtymä on juhlava. Snow Quartz on nimensä mukaisesti lumenvalkoinen kolmikerroshelmiäisväri, jonka luvataan tarjoavan hohtava kimallus. Näiden lisäksi Bentley Mulliner antaa täyden valikoimansa asiakkaan valittavaksi.

Asiakkaiden pyynnöstä koko keula on kromitettavissa kaikkien ilmanottoaukkojen osalta. Toki edelleen vaihtoehtona on myös Blackline, jossa kaikki kromatut pinnat on korvattu kiiltävällä mustalla. Suurelti jälkimmäisen pariksi Bentley tuo myös kaksi uutta vannevaihtoehtoa: kiiltävällä kokomustalla pinnalla varustetut vanteet sekä mustaa ja koneistettua pintaa yhdistävä vaihtoehto.

Lähde ja kuvat: Bentley 

Luetuimmat