10.4.2020

Bentley pohtii: pitäisikö muhkea Mulsanne korvata katumaasturilla?

Bentley Mulsanne korvaaja

Luksusautomarkkinoilla katumaasturit ovat kova sana. Bentley harkitsee Bentaygan innostamana Mulsanne-lippulaivansa korvaamista uuden sedanin sijaan korkealla korilla.

Bentleyn sangen luksuriöösin malliston lippulaivana on Mulsanne-edustussedan, joka kuitenkin on hiljalleen korvattavassa iässä. Perusauto esiteltiin 2009, joskin Bentley on päivittänyt auton varustelua kattavasti pitkin sen elinkaarta. Nyt Mulsanne ja sen 6,75-litrainen V8 ovat siirtymässä vihdoin eläkkeelle.

Korvaajan suunnittelu on kuitenkin odotettua monimutkaisempaa muuttuvilla automarkkinoilla. Huipputason luksussedanien markkinat ovat kutistuneet alle 1 000 autoon vuodessa, lukeman sisältäessä Bentleyn lisäksi ainakin Rolls-Royce Phantomin. 20 vuotta sitten Bentley Arnage ja Rolls-Royce Silver Seraph jakoivat kaksistaan noin 1 500–2 000 auton vuosimyynnin.

– Näiden autojen kehityskulut huomioiden teknologia, päästörajat ja kolariturvallisuus tarkoittavat, että kehitystyö maksaa saman verran kuin jos autoa myytäisiin 5 000 kappaletta. Jos potentiaalia on vain 400–600 autolle vuodessa, on se liiketoiminnallisesti erittäin vaikeaa, kommentoi Bentleyn toimitusjohtaja Adrian Hallmark Autocarille.

Bentayga on nopeassa tahdissa muodostanut noin puolet perinteikkään brittimerkin vuosimyynnistä.

Vaikka tehdas on ilmoittanut, että Mulsannea pienempi Flying Spur ottaa roolikseen uuden lippulaivan roolin, ei asia ole aivan näin yksinkertaista. Bentaygan menestyksen innoittamana Bentley tähyää katumaasturien suuntaan myös lippulaivan suhteen. Luksusmerkin ensimmäinen katumaasturi on nopeassa tahdissa napannut jopa 47% Bentleyn myynnistä. Mulsannen poistuminen jättää myös kolon Bentleyn hinnastoon.

– Meidän tavoitteemme on täyttää Mulsannen hintaluokka. Siitä ei tule urheiluautoa, sillä me emme rakenna urheiluautoja. On selviä merkkejä, että luksusautojen ostajat näkevät katumaasturit paljon houkuttelevampina, ja se on se, missä me näemme potentiaalia. Näen selvästi tilaa useammille Bentayga-versioille ja muille mahdollisuuksilla katumaastureiden saralla, Hallmark kommentoi.

Lähde: Autocar Kuvat: Bentley

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat