2.7.2016

BMW F-sarja kesävirkistää GS-seikkailupyörät

BMW F-sarja

BMW F-sarja ei ehkä uudista 700 GS:ää, 800 GS:ää ja 800 GS Adventurea valtavasti, mutta valmistaja tuntuu olleen tyytyväinen perusasioihin jo entuudestaan.

BMW:n F-sarjan GS-mallit jatkavat harrastajille tutulla linjalla, jossa baijerilaistehdas pyrkii yhdistämään tiellä ajamisen urheilullisuuden ja maastossa ajamisen pätevyyden yhteen huolettomaan pakettiin. F 700 GS, F 800 GS ja F 800 GS Adventure eivät siis muutu seuraavalle mallivuodelle valtavasti, mutta kyse lieneekin lähinnä kokonaisuuden hiomisesta.

Tärkein yksittäinen uudistus F-sarjan GS-malleissa lienee pyörämallien päivittyminen EU4-päästönormiin. Uudelleen suunnitellun pakoputken lisäksi myös lisävarusteinen Akrapovičin valmistama HP-sporttiputkisto on suunniteltu uudelleen päästönormia varten. Samalla mittaristoon on lisätty uusi vikavalo normin täyttämiseksi.

BMW F-sarja

Mallien mittaristot on päivitetty muutenkin, sillä tavoitteena on ollut perinteisten mittareiden helpompi luettavuus. Samalla näyttöä on laajennettu, jotta se voisi näyttää enemmän ajotietoja kuljettajalle.

Uuden elektronisesti ohjatun kaasun luvataan puolestaan vastaavan komentoihin aiempaakin tarkemmin ja mahdollistavan uudet ajotilat. Valittavina ajotiloina ovat sadekeliin ja tieajoon suunnatut vaihtoehdot. Lisäksi F 800 GS ja F 800 GS Adventureen on saatavissa ajotiloiksi Enduro ja Enduro Pro, kevyempään tai vaativampaan maastoajoon.

BMW F-sarja
BMW F 700 GS Rallye

Muilta osin erot ovat kosmeettisia, sillä mallit saavat muutamia uusia tyyliversioita, ja etuhaarukan sivuheijastimet ovat uusi piirre.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat