15.10.2016

BMW kutsuu takaisin X3:n Yhdysvalloissa – siis yhden auton

BMW kutsuu takaisin X3:n Yhdysvalloissa – siis yhden auton

Kesäkuun 7. päivä valmistetun X3 xDrive 28i:n omistajaa odottaa kokonainen takaisinkutsukampanja, ihan vain häntä varten.

Yleensä olemme tottuneet näkemään, että pienimmilläänkin takaisinkutsut koskevat useampaa kymmentä autoa, eikä ihme: vialliset komponentit tai työmenettelyt saadaan usein rajattua tuotantokalenterista päivien tai viikkojen tarkkuudella. Yleensä erityisesti turvallisuuteen liittyvät takaisinkutsut koskettavat joitain tuhansia autoja.

BMW on kuitenkin ilmoittanut Yhdysvaltojen liikenteen turvallisuusvirasto NHTSA:lle, että se kutsuu takaisin yhden X3:n ja kyseessä on tarkemmin ottaen 7.6.2016 valmistettu X3 xDrive 28i. Ilmoituksen mukaan ajoneuvon sähköisen ohjaustehostimen hallintayksikön liittimet on mahdollisesti "hitsattu" huonosti ja BMW haluaa vaihtaa yksikön tulipaloriskin vuoksi. Valmistaja ei ole kertonut, miten se on saanut rajattua valmistusvikaepäilynsä juuri tiettyyn autoyksilöön.

Vaikka turvallisuuteen liittyvä takaisinkutsu ei ole naurun asia, on silti hiukan huvittavaa huomata miten paljon paperityötä yhden autoyksilön valmistusvika voi aiheuttaa. Oletettavasti tämä takaisinkutsukampanja saadaankin nopeasti päätökseensä.

Lehdistökuvassa esiintyvä X3 ei ole nyt takaisinkutsuttu yksilö.

Lähde: CarScoops/NHTSA Kuvituskuva: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat