20.1.2022

Dacia pilaa maalipintasi ilmaiseksi – palvelu ei vielä saatavilla Suomessa

Pehmeä pesuaine vaihdetaan karkeaan kuraan. Dacia pilaa maalipintasi aivan ilmaiseksi, mikäli niin tahdot.

Kiiltääkö autosi vielä uutuuttaan, etkä pidä siitä? Dacia pilaa maalipintasi, jos niin haluat. Mikä parasta, sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Kyseessä on "Adventure Ready" -kampanjan mutapesu Dacian Länsi-Lontoon toimipisteen yhteydessä. Ainakin toistaiseksi tämä on kuitenkin tarjolla vain Isossa-Britanniassa.

Ilkeily on osin epäreilua, sillä viesti on hyvä. Dacia haluaa kannustaa asiakkaitaan elämään ja hyödyntämään autojaan seikkailuihin vuonna 2022.

Mutapesu Dacia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Elämää se vain on

Dacia kääntää autopesun päälaelleen. Tämä "from suds to mud", eli vapaasti käännettynä vaahtopesusta mutakylpyyn, valmistelee saarivaltion asukkaita seikkailunnälkäiseen vuoteen 2022. Tiedotteen mukaan 22 prosenttia briteistä pesee autoaan kerran viikossa.

Tähän liittyy myös Dacian käsiinsä kaivama tutkimus, jonka perusteella 40 prosenttia nelivetoisen auton omaavista ei ole koskaan ajanut yleisten teiden ulkopuolella. Haastatelluista tuhannesta kaupunkialueilla pyörivästä nelivetoautojen omistajasta harva on kerännyt kumeihinsa kuraa. Noin kaksi kolmannesta kertoi haastavimmaksi maastoajosuoritteekseen koulukyyditysten hidastetöyssyt.

Nyt Dacian saarivaltion toiminnot tahtovat tarjota näille ihmiselle inspiraatiota. Vastaajista 17 prosenttia toivoi tehneensä autollaan enemmän nimenomaan seikkailut mielessä.

Dacian mielestä nelivetoinen Duster on luonnollisesti maastoajon kokeiluun mitä erinomaisin väline. Sen sotkeminen mudalla on vertauskuvallinen ele.

Pilaa maalipintasi

Tämä "Adventure Ready" mutakylpy oli tarjolla kaikille Dacian nelivetomallien omistajille. Tempaus ehdittiin jo järjestää Länsi-Lontoon myymälällä tiistaina 18. tammikuuta klo 11-14.

Dacian vastapuhdistusjoukot hankaavat kuraa ja mutaa autoon sienillä jättäen maalipintaan väkisinkin erittäin syvät naarmut. Näitä naarmuja ei välttämättä saa enää ikinä pois ja vähimmilläänkin edessä on maalipinnan vesihionnasta aloitettava täydellinen kiillotuskäsittely.

Kampanjan ajatuksena on liata auto jo valmiiksi tulevia koitoksia varten. Lisäksi tämän väitetään tarjoavan mahdollisuutta leveillä likaisella autolla ystävien ihmetellessä, mitä sitä on oikein tullut tehtyä.

Dacia pilaa maalipintasi ilmaiseksi – Dacia from suds to mud

Ehkä auton maalipinnan mudalla hankaamista parempi ajatus on kuitenkin Dacian luoma "Mucket list", joka tarjoaa perheille ajatuksia ja ehdotuksia seikkailuiden toteuttamiseen. Listalle on kerätty autoretkiä, ulkoilua ja muita aktiviteetteja. Tämän jälkimmäisen ottaisimme avosylin vastaan myös täällä Suomessa.

Toivottavasti tämä herätti ajatuksia jostakin aivoja virkistävästä retkestä eikä sisäistä tuskaa maalipintojen naarmuuntumisesta. Vain toinen näistä oli Dacian tavoitteena.

Teksti: Henri Posa, Kuvat ja lähde: Dacia