14.12.2021

Ducati DesertX – Kaikkien aikojen maastokelpoisin Ducati

Ducati DesertX

Ducatin esittelemä DesertX on seikkailupyörä, jolla Ducati laajentaa mallistoaan selvästi maastopainotteisempaan suuntaan.

Täysin uusi teräsputkirunko, reilusti yli 200 millimetrin joustomatkat ja 21-tuumainen eturengas ja takarengaskin enduroista tuttu 18-tuumainen. Lanseerauksen yhteydessä julkaistut, hiekkadyyneillä otetut ajokuvat kertovat pyörän soveltuvan myös aavikkoseikkailijalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuttu moottori

Jotain tuttuakin pyörässä sentään on, nimittäin 937-kuutioinen V2-moottori on sama, jota Ducati käyttää Monster- ja Multistrada V2 -malleissa. Teholtaan 110-hevosvoimainen moottori antaa tankattuna 223-kiloiselle DesertX:lle mukavan suorituskyvyn. Polttoainetankin vetoisuus on 21 litraa, mutta Ducatilla on lisähintaan tarjolla pyörän takaosaan kiinnitettävä kahdeksan litran lisäsäiliö, josta polttoaine voidaan pumpata pääsäiliöön napin painalluksella. Näin toimintamatka kasvaa yli 500 kilometriin.

Ducati DesertX

Maastoajo-ominaisuuksien parantamiseksi viiden pienimmän vaihteen välityksiä on lyhennetty selvästi Multistradaan verrattuna. Kuutosen välitys on pidetty pitkänä, jotta pyörällä viihtyy myös matka-ajossa. Etupäässä on 230 millimetrin joustomatkojen lisäksi sekä esijännitysten että vaimennusten säädöt, samoin takapäässä, jossa monojousi tarjoilee joustomatkaa kymmenen millimetriä vähemmän. Maavaraksi ilmoitetaan 250 millimetriä, eli selvästi enemmän kuin adventure-pyörissä keskimäärin.

Valinnanvaraa

Kuljettajan valittavissa on neljä tehoasetusta: Full, High, Medium ja Low. Ajoasetuksia on kuusi (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro ja Rally), ja ajoasetusta vaihtamalla säätyy tehoasetuksen lisäksi myös ABS-jarrujen, luiston- ja keulimiseneston sekä moottorijarrun tasot. Lisäksi vakiovarustukseen kuuluu vakionopeussäädin sekä molempiin suuntiin kytkimettömän vaihteiden vaihdon salliva vaihdeavustin. Lisävarusteisiin sen sijaan kuuluu sivulaukut sekä takalaukku, joiden yhteenlaskettu tilavuus on 117 litraa.

Ducati DesertX

Saatavilla on myös 70-kilowattinen (95 hv) versio, joka voidaan kuristaa A2-korttiluokan maksimitehoon eli 35 kilowattiiin. Tehdastakuun pituus on kasvatettu neljään vuoteen ilman kilometrirajoitusta. DesertX:n toimitukset alkavat toukokuussa 2022.

Ducati DesertX

Ducati DesertX

Moottori: nestejäähdytteinen V2, 937cc
Teho: 81 kW (110 hv) / 9 250 r/min
Vääntö: 92 Nm / 6 500 r/min
Voimansiirto: monilevyinen märkäkytkin luistotoiminnolla, 6 vaihdetta, ketjuveto
Akseliväli: 1608 mm
Renkaat: 90/90-21 ja 150/70R18
Istuinkorkeus: 875 mm
Tankin tilavuus: 21 litraa
Kuivapaino: 202 kg
Paino tankattuna: 223 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat