5.4.2018

Ei koko kartalle: Volkswagenin konseptiautot laajentavat Atlas-maasturimallistoa

Volkswagen Atlas Cross Sport

Yhdysvalloissa myytävä Volkswagen Atlas -maasturi laajenee viisipaikkaisella Cross Sport -versiolla. Myös avolavasta saatiin vihjeitä.

Jos meillä Volkswagenin katumaasturimallisto luottaa T-alkuun, löytyy Yhdysvalloista Tiguanin ja Touaregin välistä Atlaksen kokoinen kolo. Atlas on yli viisimetrinen seitsenpaikkainen katumaasturi, joka pohjautuu yhtiön suosittuun MQB-perusrakenteeseen. Atlaksen tarkoitus on tarjota paljon tilaa kohtuurahalla, joten esimerkiksi sisätilojen laatuvaikutelmassa on tingitty tasosta, jota Volkswagenilta meilläpäin odotetaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Menevä Atlas Cross Sport

olkswagen Atlas Cross Sport

New Yorkin autonäyttelyssä saksalaismerkki vihjaili Atlaksen kasvavan yhdestä mallista kokonaiseksi mallistoksi. Parrasvaloissa esiintyi konseptiauto Atlas Cross Sport, eli viisipaikkainen katumaasturi, eli aikamme markkinointikielellä coupe ­– kuinkas muuten. Mallin on jo kerrottu kehittyvän tuotantoautoksi.

Tätä enteillen merkki kertoi Atlas Cross Sportin tulevan tarjolle 40 kilometriä sähköllä (EPA-testin mukaan) kulkevana ladattavana hybridinä sekä perinteisenä hybridinä.

Autojen 4Motion-nelivedosta vastaa sähkö: tehdas kertoo etuakselin voimalinjan koostuvan 55-hevosvoiman sähkömoottorista ja 280-hevosvoimaisesta 3,6-litraisesta V6:sta. Taka-akselilta taas löytyy 115-hevosvoimainen sähkömoottori.

Yllättävä avolava

olkswagen Atlas Cross Sport

Yllättävämpi näyttelyauto on Atlas Tanoak –avolava. Pitkällä ohjaamolla varustettu Atlas Tanoak kuljettaa viittä ja tarjoaa 1,627 millisen lavan.

Avolavan esittely Yhdysvalloissa on sikäli mielenkiintoista, ettei Volkswagenilla ole sikäläisillä markkinoilla tarjolla pickupia. Euroopassa suosittu Amarokia ei myydä Yhdysvaltojen markkinoilla.

olkswagen Atlas Cross Sport

Rakenteen puolesta erillisrungolla varustettu Amarok on nyt näyttelyautona esiteltyä Atlas Tanoakia järeämpi, eli Tanoakin kohdalla puhuttaneen enenmmän elämäntapa-autosta. Lehdistötiedotteessa Volkswagen painottaakin Atlas Tanoakin lavan sopivan pyörien ja pienten veneiden kuljetukseen. Voimalinjasta vastaa Atlas Cross Sportin tapaan 3,6-litrainen V6. Atlas Tanoakia ei ole vahvistettu tuotantoon, eli kyse lienee vielä markkinoiden tunnustelusta.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat