29.11.2020

Etkö pidä W12-moottorista? Ei hätää – Bentley Flying Spur on saatavilla nyt myös V8:lla!

Bentley Flying Spur V8

Automaailman ylellisimpään päähän sijoittuva Bentley Flying Spur on saatavilla jatkossa W12-moottorin lisäksi myös V8-vaihtoehdolla. Pienemmän moottorin eduiksi luetellaan keveys ja pienempi kulutus.

Bentley Flying Spur -luksusauton viimeisin sukupolvi on ollut tähän asti saatavilla ainoastaan kuusilitraisella W12 TSI-bensiinimoottorilla, jonka tärkeimmät lukemat ovat 635 hevosvoimaa ja 900 newtonmetriä. Tulevaisuudessa kokonaan täyssähköautovalmistajaksi siirtyvä Bentley tuo nyt kuitenkin ylelliseen Flying Spur -malliin muun muassa Bentaygasta tutun nelilitraisen V8-moottorin.

Pienempään moottoriin siirtymisellä on Bentleyn mukaan säästetty massassa lähes 100 kilogrammaa, ja samalla painonjakaumaa on saatu paremmaksi ja autoa ketterämmäksi.

Luonnollisesti V8-moottoriin tyytyvä joutuu myös tinkimään hieman suorituskyvystä, tuplaturboahdetusta V8:sta irtoaa tehoa parhaillaan 550 hv ja vääntöä 770 Nm. Huippuvääntö saavutetaan  alle 2000 r/min pyörimisnopeudella, ja väännön luvataan pysyvän tasaisena 4 500 r/min saakka.

Näillä voimin Bentley Flying Spur kiihtyy nollasta sataan 4,1 sekunnissa ja huippunopeudeksi ilmoitetaan 318 kilometriä tunnissa. Vertailun vuoksi: W12-moottorinen kiihtyy sadan kilometrin tuntinopeuteen 0,3 sekuntia nopeammin ja kerää nopeutta parhaillaan 15 km/h enemmän – järisyttävästi huonommasta suorituskyvystä ei siis ole kyse.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taloudellisempaa, muttei taloudellista

Bentley kertoo maksimoineensa polttoainetaloutta sylinterien lepuutustoiminnolla: neljä sylinteriä kahdeksasta voidaan sammuttaa kun vääntömomentintarve on alle 235 Nm ja moottorin kierrosnopeus alle 3 000 r/min. Muutoksen kerrotaan olevan huomaamaton, ja deaktivoitumisajan noin 20 millisekuntia. Lepuutustoiminnolla kerrotaan polttoainetta säästyvän parhaillaan 16 prosenttia.

W12-moottorin yhdistetty WLTP-kulutus on 14,8 litraa sadalle kilometrille, joka tarkoittaa 337 g/km -hiilidioksidipäästöjä. V8-moottorilla WLTP-kulutus laskee 12,7 litraan sataa kilometriä kohden ja CO2-päästöt ovat 288 g/km. Ympäristöystävälliseksi ei V8-malliakaan voi kehua, mutta eikö pienemmät päästöt ole kuitenkin askel eteenpäin?

Lähde ja kuvat: Bentley

Luetuimmat