30.6.2024

Finnair on Pohjois-Euroopan paras lentoyhtiö – kuten joka ikinen kerta vuodesta 2011 lähtien

Kuva Moottorin arkisto
A321 Sharklet
Finnairin tuorein kapearunkoyksilö, A321 Sharklet OH-LZU, saapui laivastoon heinäkuussa 2018, ollen siten vasta 3,5 vuotta vanha.

Arvostettu Skytrax Awards pistää järjestykseen maailman lentoyhtiöt ja lentoasemat. Tässä tapauksessa sana on lentomatkustajilla.

Onnea, Finnair! Sinivalkoinen lentoyhtiö lienee tosin jo tottunut näihin onnitteluihin, sillä Skytraxin matkustajakokemuksien määrittelemien World's Best Airlines -palkintojen alueellinen Pohjois-Eurooppa -kategoria on Finnairin oma jo 14. kertaa peräkkäin. Skytraxin toteuttama tutkimus on maailman suurin vuosittainen lentomatkustajien tyytyväisyyttä mittaava tutkimus. Siinä arvioidaan lentoyhtiöiden asiakaspalvelua kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentoasemilla.  

Alueellisessa Pohjois-Eurooppa -kategoriassa Finnairin jälkeen toiseksi tuli norjalais-ruotsalais-tanskalainen SAS Scandinavian Airlines. Tämän kategorian säännöllisesti Suomeen lentävistä mainittakoon myös norjalainen Norwegian sijalla 5, islantilainen Icelandair sijalla 6 ja norjalainen Widerøe sijalla 10.

Sen lisäksi, että Skytrax arvioi Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi vuonna 2024, todettiin myös Finnairin matkustamohenkilökunnan olevan Pohjois-Euroopan paras. Finnair valittiin niin ikään koko Euroopan siisteimmäksi lentoyhtiöksi, kun arvioitiin lentokoneiden puhtauden tasoa ja laatua.

Näiden lisäksi Finnair oli Euroopan kahdeksanneksi paras lentoyhtiö sekä koko maailman 25. paras lentoyhtiö.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Qatar Airways maailman paras

Jos kurkataan tämän uutisen yhteydessä vielä muutamaan muuhun mielenkiintoiseen esimerkkiin eri kategorioista, alkuun on todettava, että Lähi-idän jätti Qatar Airways on valittu tutkimuksen kaikista 350 lentoyhtiöstä parhaaksi. Arvioitavien lentoyhtiöiden hurjasta määrästähän voi myös päätellä, ettei sija 25:kään ole lainkaan hullumpi.

Qatari voitti tämänvuotisessa listauksessa toiseksi tulleen Singapore Airlinesin sekä kolmanneksi yltäneen Emiratesin. Käytännössä nämä kolme ovat vakiinnuttaneet asemansa kärkikolmikossa. Myös japanilaiset pärjäävät listauksessa erinomaisesti, sillä Nousevan auringon maan kaksi suurinta lentoyhtiötä, All Nippon Airways sekä Helsinki-Vantaallekin säännöllisesti lentävä Japan Airlines, löytyvät sijoilta 4 ja 6. Väliin viidenneksi osuu hongkongilainen Cathay Pacific.

Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi noussut Turkish Airlines löytyy tässä maailmanlistassa sijalta 7. Läntisen Euroopan parhaaksi ylsi Air France, joka on koko maailmassa sijalla 9, ja jonka catering valittiin maailman parhaaksi.

Lähteet: Skytrax Awards, Finnair

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat