13.9.2016

Goodyear: Kitkarengasuutuus kaupunkimaastureille

UltraGrip Ice SUV

Goodyear kertoo satsanneensa UltraGrip Ice SUV -renkaan kehittämiseen parasta osaamistaan. Renkaan luvataan palvelevan sujuvasti talven ääriolosuhteissa.

Goodyear esittelee tuoreen rengasvaihtoehdon kaupunkimaasturigenreen. Valmistaja kertoo laittaneensa peliin parasta talviasiantuntemustaan katumaastureille tarkoitetun renkaan kehittämiseen. Urakan myötä esittelykuntoon on saatettu UltraGrip Ice SUV-nimeä kantava kitkarengas. Se tulee myyntiin 14 eri koossa.

Goodyearin kertoman mukaan rengasteknologiaa on hiottu edelleen katumaasturien ja sellaisten maiden erityisvaatimuksia vastaaviksi, joissa esiintyy äärimmäisiä talviolosuhteita. Esimerkiksi pintaseoksen tarttuvuus on mukautettu erityisesti erittäin kylmiin lämpötiloihin sopivaksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Parempi jarrutus jäisillä teillä

Pohjoismaissa tarvitaan erityisiä renkaan ominaisuuksia pidon tuottamiseksi äärimmäisissä talviolosuhteissa. Tähän haasteeseen rengasvalmistaja kertoo kehittäneensä IceGrip-seoksen, joka on pehmeä seos ja sen luvataan pysyvän joustavana myös hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Renkaassa tämä tarkoittanee vähäistä jäykkyyttä ja parempaa tarttuvuutta. Ominaisuuksista on iloa kohentuvan ajosuorituskyvyn myötä. Myös pidon luvataan olevan kohdallaan sekä lumella että jäällä.

UltraGrip Ice SUV

Mukauttaessaan rengasta jäisille alustoille Goodyear kertoo tutkineensa myös katumaastureiden erityisvaatimuksia. Nämä autot ovat painavampia, mikä lisää renkaisiin kohdistuvaa kuormaa. Tämän vuoksi pidon ja käsittelyn takaamiseksi tarvitaan erityisiä ominaisuuksia. ActiveGrip-teknologialla on tässä Goodyearin mukaan merkittävä rooli.

Kosketusaluetta on suurennettu suuremman auton suurempia voimia vastaavaksi. Suurempi määrä tien kanssa kosketuksiin tulevaa kumia parantaa vakautta, pitoa ja jarrutussuorituskykyä. Lisäksi pintakuvio on mukautettu katumaastureille niin, että se auttaa optimoimaan jarrutustehon ja vetopidon lumisilla ja jäisillä teillä.

Vinot kuviopalat suorien sijaan

Yksityiskohdista Goodyear kertoo muun muassa sen, että kuviopalat ovat nyt vinot verrattuna aiempaan suoraan muotoon. Tämän luvataan parantavan pitoa.

UltraGrip Ice SUV -renkaassa käytetään myös TOP-ilmaisinteknologiaa: renkaassa on lumihiutalemerkki, joka häviää vähitellen renkaan käytön myötä. Kun lumihiutale on hävinnyt kokonaan, rengas on vaihdettava, jotta optimaalinen suorituskyky talvella voidaan taata.

Lähde ja kuvat Goodyear

Luetuimmat