17.12.2020

Goodyear kysyi suomalaisilta: tärkeintä talvirenkaissa ovat nastat

Suomalaisautoilijat vastasivat rengasvalmistajan kyselytutkimuksessa kysymyksiin talvirenkaiden vaihtamisesta ja ostamisesta. Nastarenkaat nousivat tärkeimmäksi asiaksi.

Rengasvalmistaja Goodyear on toteuttanut kyselytutkimuksen, jossa haastateltiin noin tuhatta suomalaista ajokortillista rengasasioissa.

Tutkimuksella haluttiin selvittää, miten tärkeänä autoilijat pitävät renkaiden vaihtamista ajoissa. Kysymys on sikäli oleellinen, että uuden tieliikennelain myötä talvirengaspakko ei ole sidottu kalenteriin, vaan marraskuun alusta maaliskuun loppuun on käytettävä talvirenkaita, kun keli niin vaatii.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Oikeita renkaita pidetään arvossa

Onneksi peräti 67 prosenttia vastaajista ilmoittaa käyttäytyvänsä vastuullisesti: he ilmoittavat, etteivät ole koskaan ajaneet kesärenkailla tilanteessa, jossa laki olisi talvirenkaita vaatinut. Neljännes ilmoittaa  ajaneensa joskus kesärenkailla tilanteessa, jossa laki vaatisi talvirenkaita.

Talvirenkaiden vaihtaminen hyvissä ajoin auton alle on 43 prosentin mielestä tärkeää ja 23 prosenttia pitää asiaa erittäin tärkeänä.

Suomalaiset siis näyttävät vitsailevan talvesta joka yllätti autoilijan, mutta ainakin väitetasolla asiaan halutaan itse varautua.

Nastat koetaan tärkeäksi

Mielenkiintoisin osuus tutkimuksesta koskee kuitenkin rengasvalintoja. Kysymykseen ”mikä seuraavista on sinulle tärkeintä uusia talvirenkaita ostaessasi?” peräti 38 prosenttia ilmoitti tärkeimmäksi seikaksi sen, että renkaissa on nastat. 22 prosenttia kiinnosti eniten renkaiden testimenestys. Vain kymmenys vastaajista pitivät hintaa ykköskriteerinä. Vastaajista vain 7 prosenttia piti tärkeimpänä sitä, että renkaat ovat kitkarenkaat.

Goodyearin ja kilpailijoiden kannalta huolestuttavaa on, että vain 4 prosenttia piti tunnettua tuotemerkkiä tärkeimpänä tekijänä – isojen firmojen nimet eivät siis näytä suomalaisen ostopäätökseen vaikuttavan.

Teksti: Lauri Ahtiainen Lähde: Goodyear Kuva: Ville-Veikko Heinonen

Luetuimmat