29.1.2022

Harley-Davidsonilta ST-versiot Street Glidesta ja Road Glidesta

Harley-Davidson ST Road Glide ST Street Glide ST

Harley-Davidson esitteli isoista baggereistaan eli Street Glidesta ja Road Glidesta ST-versiot, joissa on isompi ja tehokkaampi moottori, tyylikkäitä yksityiskohtia ja uudet väritykset.

Sivuprofiilikuvan perusteella milwaukeelaismerkkiin perehtymätön saattaa ihmetellä, miksi tarjolla on kaksi lähes samannäköistä mutta eri nimistä mallia. Mallien keskinäinen ero paljastuu nopeasti, kun hyppää satulaan ja tarttuu ohjaustankoon. Street Gliden Batwing-kate on kiinnitetty etuhaarukkaan eli se kääntyy ohjaustangon mukana, kun taas Road Gliden Sharknose-kate on kiinteä ja pysyy paikallaan kun ohjaustankoa käännetään. Teknisesti pyörät ovat käytännössä yhteneväisiä, lukuunottamatta erilaisen katteen tuomaa painoeroa; Street Glide ST painaa tankattuna 369 kiloa ja Road Glide ST 382 kiloa.

Harley-Davidson ST Road Glide ST Street Glide ST

Moottoriksi on vaihdettu 117-kuutiotuumainen eli 1923-kuutioinen Milwaukee Eight -moottori, joka tuottaa 103 hevosvoiman tehon ja 168 newtonmetrin väännön. Pykälää pienemmässä eli 114-kuutiotuumaisessa moottorivaihtoehdossa vastaavat lukemat ovat 90 hevosvoimaa ja 160 newtonmetriä. Isompi moottori on ilma-/öljyjäähdytteinen.

Ulkonäköä on muokattu korostamalla mustaa väritystä, ja mm. pakoputkisto, pyörän etuosa, hallintalaitteet ja voimansiirron komponentit ovat kokonaan mustia. Ainoastaan moottorin yksityiskohdat ovat kiiltäviä. Matalaa, pitkää ja virtaviivaista sivuprofiilia korostaa vielä matala ja tumma tuulilasi. Sivulaukkujen yhteistilavuus on 64 litraa.

Vakiovarustukseen kuuluu Boom Box GTS -tietoviihdejärjestelmä isolla värikosketusnäytöllä ja katteeseen asennetuilla kaiuttimilla. Smart Security System -turvajärjestelmä ja lähestymisen tunnnistava avaimenperä ovat nekin vakiovarusteita. ABS-jarrujärjestelmä tunnistaa sivuttaiskallistuksen, samoin luistonesto- ja pidonhallintajärjestelmä. Liikkeellelähtöä helpottaa mäkilähtöavustin ja turvallisuutta matkaan tuo rengaspainevalvonta.

Harley-Davidson ST Road Glide ST Street Glide ST

Moottori: ilma-/öljyjäähdytteinen V2, 1 923cc
Teho: 77 kW (103 hv) / 5 450 r/min
Vääntö: 168 Nm / 3 500 r/min
Voimansiirto: kuusi vaihdetta, hihnaveto

Akseliväli: 1 625 mm
Istuinkorkeus: 710 mm (Street Glide ST), 715 mm (Road Glide ST)
Tankin tilavuus: 22,7 litraa
Paino tankattuna: 369 kg (Street Glide ST), 382 kg (Road Glide ST)

Hinta:
Street Glide ST 44 300 €
Road Glide ST 44 830 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Harley-Davidson

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat