24.3.2018

Harley-Davidsonin kustomointikisa etenee – suomalaisille hopeaa, norjalaisille jatkopaikka

Harley-Davidson Battle of the Kings

Pohjoismaita edustamaan valikoitui tiukan karsintakierroksen jälkeen norjalainen Harley-Davidson Kristiansand Freedom Machine -pyörällään.

Tammi–helmikuussa järjestetty Nordic Battle of the Kings –kustomointikisaan osallistui yhteensä 16 Harley-Davidson-jälleenmyyjää. Suomesta mukana oli tuplaedustus Harley-Davidson Tampereen ja Harley-Davidson Oulun ansiosta.

Kilpailu koostui yleisöäänestyksestä sekä kahden kustompyöräspecialistin, Nicholas Bechin (Wrenchmonkees, Kööpenhamina, Tanska) ja Winston Yehin (Rough Crafts, Taipei, Taiwan) arvioinneista.

Pohjoisen aluekilpailun voittajaksi nousi lopulta norjalainen Harley-Davidson Kristiansand ‘Freedom Machine’ -pyörällään. Harley-Davidson Oulu sijoittui toiseksi ja Harley-Davidson Copenhagen kolmanneksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Voittajapyörä oli erittäin hieno moderni versio klassisesta chopperista. Yksityiskohdat, kuten 2-into 1 -pakoputki messinkiviimeistelyllä, lisäsi ilmeeseen sporttisuutta. Matalan jousituskeskeisen hard tail -ratkaisunsa ansiosta pyörä on lunastanut valokeilapaikkansa”, toteaa asiantuntijatuomari Nicholas Bech.

Winston Yeh kommentoi kisan antia seuraavasti:

– Minuun tekivät vaikutuksen erityisesti ne pyörät, joiden rakentajat olivat noudattaneet samaa konseptia läpi koko pyörän. Nämä pyörät näyttivät tasapainoisilta. En toivo näkeväni nähdä pyörää, jossa esimerkiksi etuosa on trackerista ja takaosa cafe racerista.

16 ehdokasta kisaamassa

– Meillä oli kisassa 16 kaunista ja samalla hyvin erilaista kustom-pyörää. Minun näkökulmastani kaikki osallistuneet jälleenmyyjät ovat voittajia, sillä he ovat antaneet laajalle yleisölle näytteen tiimiensä taidoista. Heidän osallistumisensa on samalla muistutus, kuinka kustomointi on oleellinen osa Harley-Davidsonin DNA:ta, summaa Harley-Davidson Nordicin markkinointijohtaja Steven Fröhlich.

Kilpailun tuomarointia kuvailtiin haastavaksi. Sitä oli myös voittajapyörän rakentaminen.

– Pyörien tuomarointi on subjektiivista, siksi on hienoa että myös jälleenmyyjien aktivoima yleisö antoi äänensä suosikeilleen. Itselleni henkilökohtaisesti on hienoa, että palkinto meni Harley-Davidson Kristiansandille. He ovat toimineet Harley-Davidson-jälleenmyyjänä vasta vuoden ja lisäksi heillä oli joitakin rakentamisvaikeuksia, mutta onnistuivat silti saamaan kokonaisuuden valmiiksi ennen deadlinea.

Robert Fauske edustaa voittoisaa Harley-Davidson Kristiansandia:

– Tämä on valtava tunnustus. Olimme aloittaneet Harley-Davidson-jälleenmyyjänä vasta 7 kuukautta ennen kuin Battle of the Kings -kisa alkoi. Motoristeina brändi on meille rakas. Emme ole koskaan rakentaneet aikaisemmin pyörää, mutta meillä oli visio. Kaikki meillä osallistuivat projektiin, mutta oli silti haaste saada työ valmiiksi annetussa ajassa viimeisten osien saapuessa vain päivää ennen deadlinea. Lisäksi maalaus epäonnistui ja jouduimme uusimaan sen vain kolme päivää ennen kuin osallistumisaika umpeutui. Tämä opetti kuitenkin meille, kuinka työskennellä yhdessä paineen alla. Uskon, että olemme kaikki ylpeitä tästä pyörästä. Sen rakentaminen todella hitsasi meidät yhteen. Huusimme kaikki ääneen, kun saimme kuulla, että voitimme kisan.

Battle of the Kings -kisan alkuerät on pian rymistelty läpi ja seuraavassa vaiheessa kaikkien alueiden voittajat etenevät varsinaiseen finaaliin, joka pidetään Milanon EICMA-näyttelyn yhteydessä marraskuussa 2018.

Lisätietoja kisasta löytyy osoitteesta: www.h-d.com/customkings

Lue myös: 

Harley-Davidson Battle of Kings – viime hetkellä mukaan yllätysjoukkue Oulusta!

Tässä on Time Machine Concept – tamperelaisnäkemys mukaan HD:n kustomointikisaan

Luetuimmat