11.3.2017

Helsingin Uutiset: Autoilija saa peltipoliisin räpsäyttämän kuvan itselleen maksutta!

Kameravalvonta

Poliisi kertoo, että kuka tahansa voi tilata automaattisen nopeusvalvonnan tallentaman kuvan itsestään kartuttamaan muistojen arkistoa.

Poliisin automaattiset nopeusvalvontakamerat välähtivät viime vuonna tiuhaan, noin 556 000 kertaa, joiden perusteella lähetettiin autoilijalle huomautus tai sakko kertoo Helsingin Uutiset.

Kuviin tallentuu ylinopeus, mutta myös paljon muuta kuten käsimerkkejä, kertoo Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin Uutisten artikkelissa.

– Tolppakuvat otetaan noin 15 metrin päästä ja ne ovat resoluutioltaan riittäviä suurennoksiin. Automaattivalvonta-autojen kuvista voi periaatteessa nähdä vaikka finnin nenänpäästä, koska ne on otettu lähempää ja samalta korkeudelta.

Kameravalvonta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Apukuski piiloon kuvasta

Mutta mitä pelitipoliisin otamille kuville tapahtuu kuvaushetken jälkeen?

– Kuvat siirtyvät langattomasti Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen, jossa kuvista luetaan rekisterinumero ja lähetetään seuraamus asiakkaalle. Käsittelijä mustaa kuvista kuljettajan vieressä mahdollisesti istuvan henkilön.

Pastersteinin mukaan kuvia säilytetään järjestelmässä 2–10 vuotta teon vakavuudesta riippuen.

Kuvan voi saada maksutta itselleen tekemällä tietopyynnön Helsingin poliisilaitoksen kirjaamoon (asiakirjatilaus.helsinki(at)poliisi.fi).

Kuva ei maksa mitään ja se voidaan lähettää sähköpostitse tai tulosteena.

Lähde: Helsingin Uutiset Kuvitus: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Luetuimmat