31.8.2017

Helsinki MopoGP – kuuden tunnin endurance-kilpailu mopoilla

Helsinki MopoGP_Veikko Saxberg

Helsinki MopoGP -tapahtumaan on ilmoittautunut 29 joukkuetta. Mukana on myös road racingin MM-sarjoissa ajavia suomalaiskuljettajia.

Helsinki MopoGP tarjoaa moottoriurheiluelämyksen lauantaina 2.9. Katuliikennekäyttöön pohjautuvista mopoista rakennetuilla kisamopoilla kaasuteltavaa kuuden tunnin endurance-kilpailua ei kannata aliarvioida, ei kilpailuvälineiden eikä osallistujien suhteen.

Parhaimmillaan mopojen nopeudet nousevat noin 90 kilometriin tunnissa. Kilpailuun osallistuvassa Bike Worldin joukkueessa ajavat muun muassa Patrik Pulkkinen Moto3:n MM-sarjasta, Supersportin MM-sarjaa kiertävä Niki Tuuli sekä Supersport 300 -luokan MM-sarjaa ajava Kimi Patova.

Sääntöjen mukaan kilpailussa käytettävän mopon rungon ja moottorin tulee pohjautua tieliikennekäyttöön Suomessa hyväksyttyyn mopomalliin.

Runkoon sallitaan pieniä muutoksia, mutta moottorin virittäminen sen sijaan on varsin vapaata.

Kaksitahtikoneiden suurin sallittu iskutilavuus 55 kuutiosenttimetriä ja nelareiden maksimi iskutilavuus on tupla eli 110 kuutiosenttimetriä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tattarisuon rata sopii mainiosti

Helsingin Tattarisuon FK-radalla on mittaa 1090 metriä, jonka nopeimmat mopot päästelevät noin minuuttiin ja viiteen sekuntiin. Keskinopeudet ovat noin 60 kilometriä tunnissa.

Tattarisuon rata sopii hyvin mopoenduranceen, sillä 8–13 metrin levyisenä ja hyvien turva-alueiden ansiosta se on turvallinen suurelle kilpailijamäärälle.

Endurance-sääntöjen mukaan joukkueessa tulee olla 3-4 kuljettajaa, joista vähintään kolmen on ajettava neljännes kilpailumatkasta. Näin ollen yksi nopea kuljettaja ei tee voittajajoukkuetta. Kisan lähtö tapahtuu Le Mans -tyyppisesti.

Kilpailun järjestelyistä vastaa Helsingin moottoripyöräilijäkerho – HMPK ry.

Teksti: Janne Huhtala Kuva: Veikko Saxberg/HMPK ry

Kilpailuaikataulu:

klo 8-10 ilmoittautuminen ja katsastus

klo 9-11 vapaa harjoitus, joka toimii myös aika-ajona

klo 11.15 kuljettajakokous

klo 12.00 Endurance-kilpailun startti

klo 18.00 Kilpailu päättyy

klo 18.45 palkintojenjako

Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Tattarisuon FK-rata, Tattarisuontie 32, HELSINKI.

Lisätiedot tapahtuman verkkosivuilta

Luetuimmat