29.9.2017

HKL:n toimitusjohtaja Ylelle: ”Lokakuu on tiukka, mutta mahdollinen”

Länsimetro avautuu matkustajaliikenteelle mahdollisesti vielä lokakuun aikana, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoi Yle Uutisille. Metrossa havaittua sähkövikaa ei ole vielä saatu korjattua.

Länsimetroa koeajettiin jälleen torstaina. Koeajo sujui Moottorin haastatteleman Länsimetro Oy:n viestintäjohtaja Satu Linkolan mukaan ilman vastoinkäymisiä.

– Torstain koeajot sujuivat tietojemme mukaan hyvin. HKL on paras taho arvioimaan, milloin metro avautuu matkustajaliikenteelle, Linkola kertoo

HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie on samaa mieltä. Edellisessä koeajossa ilmenneiden sähköongelmien pääsyy on kuitenkin vielä selvittämättä.

– Sähköongelma on edelleen mysteeri ja selvitettävä asia. Haluamme selvittää juurisyyn, koska sama vika voi tulla matkustajaliikenteen aikana, Lähdetie kertoo Helsingin Sanomille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Metro siirtymässä HKL:n vastuulle

Länsimetro-hanke ja HKL valmistelevat metron hallinnan siirtoa HKL:lle ensi viikon aikana.

– Siinä on enää vähäisiä toimenpiteitä jäljellä, veikkaisin ehkä tiistaita. Hallinnan siirto tarkoittaa, että HKL alkaa sen jälkeen vastata myös länsimetrosta niin kuin omastaan. Länsimetro on sen jälkeen meidän vastuullamme, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoi Yle Uutisille.

Seuraavat koeajot tulossa – ilman matkustajia

Lehmuskosken mukaan hallinnan siirron jälkeen HKL alkaa hakea metrolinjalla kahden viikon häiriöttömän käytön jaksoa.

– Kun yhtäjaksoinen kahden viikon häiriötön kausi saadaan hoidettua, kahdesta neljään viikkoa, sen jälkeen voisimme antaa tilaajalle eli HSL:lle ilmoituksen, että länsimetro on meidän puolestamme valmis matkustajaliikenteelle. HSL:llä menee ymmärtääkseni vielä noin viikko, että he viestivät asian niin että kaikille on selvää, että metro alkaa toimia, Lehmuskoski valaisee lähiviikkojen suunnitelmia Yle Uutisille.

Seuraavat länsimetron koeajot ajetaan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Länsimetron rataosuudelle ei vielä oteta matkustajia.

Lähde: Yle Uutiset, Helsingin Sanomat, Länsimetro Oy Kuva: HKL

Lue lisää:

Luetuimmat