10.12.2020

Honda varoittaa tehtaan tuotannon seisahtumisesta

Honda Civic

Honda varoittaa tehtaan tuotannon mahdollisesta katkoksesta Englannin Swindonin tehtaalla. Civiciä valmistavan tehtaan haasteet liittyvät osien saatavuuteen.

Honda varoittaa tehtaan tuotannon mahdollisesta pysähtymisestä. Kyseessä on Hondan Englannin Swindonin tehtaasta, jossa Honda Civic valmistetaan. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Honda varoittaa tehtaan tuotannon haasteista

Syynä on ennakoituja ongelmia osatoimitusten suhteen logistiikasta johtuvien viivästysten vuoksi. Tämä saattaa johtaa tuotannon väliaikaiseen pysähtymiseen.

– Samalla kun olemme varautuneet useilla erilaisilla toimilla häiriöiden varalta, väliaikainen tuotannonkatkos on mahdollinen saatavuuden palauttamiseksi, kertoi Honda tiedotteessaan.

Yritys ei ole kommentoinut johtuvatko haasteet Brexitistä. Toistaiseksi Britannian ja Euroopan unionin väliset neuvottelut eivät ole johtaneet vapaakauppasopimuksen syntymiseen. Moni yritys on varoittanut suurista häiriöistä osatoimitusten suhteen, mikäli sopimusta ei saada aikaan. Jopa sopimuksen syntyessä on odotettavissa jonkinlaisia ongelmia tällä hetkellä voimassa olevien siirtymäajan sopimusten aikana.

Britannian satamissa on ollut normaalia enemmän liikennettä koronaviruspandemiasta johtuen, johtaen tavarakonttien väärään sijoitteluun lastausalueilla. Hondan lisäksi myös monet muut yritykset varautuvat nyt joulunajan töihin varastoimalla osia ja komponentteja. Lisäksi yritykset varautuvat edelleen jyrkkään Brexit-eroon varastoimalla tarvikkeitaan.

Hondan saatavuusongelmista varoittanut tehdas sijaitsee noin 130 kilometriä Lontoon ulkopuolella Swindonissa. Viime vuonna siellä valmistettiin vain 110 000 autoa ja Honda aikookin sulkea tehtaan pysyvästi ensi vuonna.

Honda ilmoitti myöhemmin, että se toivoo saavansa tuotannon käyntiin jälleen ensi viikon maanantaina.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin Arkisto, Lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat