7.5.2021

Husqvarnalta E-Pilen -konseptimalli – Päästöttömästi ja vaivattomasti urbaanissa ympäristössä

Husqvarna E-Pilen

Husqvarna on julkistanut kehittävänsä sähkökäyttöisiä kaksipyöräisiä, jotka on suunnattu ensisijaisesti kaupunkiliikkumiseen.

Husqvarna on viime vuosina laajentanut mallistoaan offroad-pyöristä katupyöriin ennakkoluulottomasti muotoilluilla Vitpilen ja Svartpilen-malleilla. Nyt malliston laajentaminen jatkuu sähköiseen liikkumiseen, kun Husqvarna esittelee E-Pilen -konseptimallin.

Husqvarna E-Pilen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luvassa kokonainen E-mobility -mallisto

Husqvarna antaa ymmärtää, että kyseessä ei ole vain yksittäinen markkinoille odotettava malli, vaan kokonainen E-mobility -mallisto. E-Pilenin tekniikasta kerrotaan tässä vaiheessa ainoastaan se, että sähkömoottorin teho tulee olemaan kahdeksan kilowattia ja akut tarjoavat 100 kilometrin toimintamatkan.

Husqvarna sanoo pitävänsä vielä vaihtoehdot virtalähteiden suhteen avoimina ja keskittyvänsä rinnakkaishyötyihin niin kiinteiden kuin vaihdettavienkin ratkaisujen suhteen. E-Pilen -konseptimalliin on valittu vaihdettava modulaarinen akusto. Valmistajan mukaan se on houkuttelevampi vaihtoehto erityisesti niille, jotka vielä harkitsevat sähköiseen vaihtoehtoon siirtymistä.

Husqvarna E-Pilen

Moottoripyöriä jo vuodesta 1903

Tavoitteena on yrityksen jo aiemminkin noudattaman filosofian mukaisesti kehittää helposti lähestyttäviä tuotteita, jotka tavoittavat laajan asiakaskunnan. E-mobility -malliston luvataan säilyttävän merkille ominaisen ajokokemuksen ja dynamiikan, joissa on hyödynnetty merkin pitkä historia ja kokemus. Husqvarna valmisti ensimmäiset moottoripyöränsä jo vuonna 1903.

Sähköisen malliston myötä Husqvarna aikoo globaalisti laajentaan jälleenmyyntiverkostoaan kohti kaupunkikeskittymiä. E-mobility -malliston kehitystyö on Husqvarnan mukaan pitkällä ja siitä tullaan tiedottamaan lisää jo lähitulevaisuudessa.

Lähde ja kuvat: Husqvarna

Luetuimmat