13.2.2024

Hyundai on lanseeraamassa 20 tonnin hintaluokan sähköcrossoveria Eurooppaan – Casperia hivutetaan hiljalleen meikäläisille markkinoille

Hyundai Casper EV -sähköcrossoverista voisi tulla yksi edullisimmista Euroopan markkinoiden täyssähköautoista.

Hyundain Euroopan markkinoiden pienin malli on jokin aikaa sitten faceliftattu i10, mutta korealaisvalmistajan kaikkein pienin malli millään markkinoilla on vain noin 3,5-metrinen kääpiöcrossover Casper.

Hyundain Euroopan toiminnoista on jo aiemmin varmistettu, että suunnitteilla on 20 000 euron hintaluokkaan asettuva täyssähköauto, mutta myönnetty samalla sen olevan haastava yhdistelmä toteuttaa. Parasta onkin, jos löytyy jo omasta takaa sopiva aihio, jolle alkaa sähkövoimalinjaa rakentaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Euroopan edullisimpia - ja pienimpiä - sähköautoja

Aina yhtä skarpit autopaparazzit ovat tavoittaneet Casperin Euroopassa täyssähköisessä olomuodossa naamioteippien alla. Tällä hetkellähän tuo vuonna 2021 muiden muassa Etelä-Koreassa esitelty pikkucrossover kulkee litraisen kolmisylinterisen voimalla, jatkeenaan nelivaihteinen automaattilaatikko.

Auto perustuu Kia Picantoon, ja jakaakin sen kanssa kaikki keskeiset mittansa akselivälistä koripituuteen ja -leveyteen. Molemmat ovat kuitenkin siis ulkomitoiltaan hieman pienempiä kuin i10, ja Casperissa on toki myös sitä crossover-asennetta, muutenkin erikoisen ulkonäkönsä ohella. Casper on nelipaikkainen, ja sen takaistuimet ovat muunneltavuuden maksimoimiseksi erilliset.

Euroopassa Casperista ollaan siis tekemässä Hyundain pelinavaus kaikkein edullisimpien ja pienikokoisimpien täyssähköautojen markkinoille. Vastassaan sitä odottavat myös omalla tavallaan persoonalliset tuotteet, Fiat 500e (ei tosin hintansa, mutta kokoluokkansa puolesta) sekä Dacia Spring Electric, tällä hetkellä Euroopan edullisin täyssähköauto hieman yli 20 000 euron hintapyynnillä.

Kuten jo Spring Electricin perusteella tiedämme odottaa, mitään hurjaa suorituskyvyn juhlaa täyssähköisyys ja 20 000 euron pyyntihinta eivät tule tietämään. Kristallipalloon katsomalla joku voisi nähdä edessään Hyundai Casper EV:n noin 30 - 55 kilowatin tehoisena kaupunkisähköautona, jonka toimintamatka olisi noin parisataa kilometriä. Polttomoottorisesta Hyundai Casperista on olemassa pakettiautoversio, joka löytänee tiensä myös Eurooppaan kevyeksi sähköiseksi hyötyajoneuvoksi.

Aika näyttää, toteutuvatko nämä ennustukset lopulta jo kuluvan vuoden aikana.

Lähteet: Hyundai, Motor1 Kuvat: Hyundai Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat