15.10.2020

Ikonisen yhteistyön loppu: Suomen MM-ralli ei kanna jatkossa Neste Rallin nimeä

Rally Finland 2017
Rallifaneja erikoiskokeella Saalahdessa.

Suomalaiset saavat totuttaa suuhunsa uuden käsitteen, sillä viimeiset 26 vuotta Neste Oil Rally Finlandina ja Neste Oil Rallina tunnettu Suomen MM-ralli ei kanna ensi vuodesta alkaen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa nimeä. Yhteistyön loppumisen taustalla on öljy-yhtiön brändistrategian muutokset.

Jyväskylän Suurajot, Rally of the Thousand Lakes, 1000 Lakes Rally, Neste Oil Rally Finland ja Neste Oil Ralli. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin myös Suomen MM-rallilla. Vuonna 1994 alkanut yhteistyö öljy-yhtiö Nesteen kanssa on kuitenkin tullut päätökseen.

Yli 26 vuotta kestänyt yhteistyö tarkoittaa Suomen MM-rallille brändin uusiutumista ensi vuoden 70-vuotisjuhlaralliin, joka oli muuten tarkoitus ajaa tänä vuonna ennen erään pandemian aiheuttamaa lykkäystä.

Syynä Nesteen vetäytymiselle Suomen MM-rallin tukemisesta perustuu yhtiön muuttuneeseen liiketoimintaan, joka perustuu yhä enemmän ympäristöpainotteisiin aiheisiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei sovi Nesteen brändistrategiaan

– Arvostamme suuresti AKK:n, FIA:n ja MM-sarjan promoottorin kanssa tehtyä pitkäaikaista yhteistyötä. Nesteen liiketoiminta on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana, ja tavoitteenamme on tulla yhdeksi maailman johtavista toimijoista uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Olemme nyt uudistaneet myös brändistrategiamme tukemaan tätä ja toimintaamme kohdealueillamme. Osana uudistusta tarkastelimme myös sponsorointiamme ja päädyimme luopumaan MM-rallin Suomen osakilpailusta, Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi sanailee.

– Haluamme kiittää lämpimästi edellä mainittujen tahojen lisäksi myös kilpailevia talleja, tuhansia vapaaehtoisia, sekä rallifaneja, jotka ovat olleet vuosien ajan luomassa unohtumattomia Neste Ralliin liittyviä elämyksiä. Toivotamme mitä parhainta menestystä Suomen MM-rallille myös jatkossa, Tuomi jatkaa.

AKK kiittelee yhteisistä vuosista

Myös Suomen autourheilun kattojärjestö AKK muistelee lämmöllä menneitä vuosia nimikkoyhteistyökumppaninsa kanssa.

– Tämä on yhden aikakauden päätös, jota muistelemme yhdessä tyytyväisinä, osin haikeinakin. Olemme jättäneet pysyviä jälkiä sekä suomalaiseen urheilumaisemaan että kansakunnan muistiin. Kasvattaneet yhdessä Suomen MM-rallin arvoa, asemaa ja vaikuttavuutta – sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Kehittyminen ja uuden ajan haasteisiin vastaaminen edellyttää aika ajoin isoja muutosratkaisuja. Kiitämme kaikesta lämpimästi Nestettä ja jatkamme suomalaisen autourheilun kruununjalokiven rakentamista kohti tulevia vuosia vahvan kumppaniverkostomme kanssa, AKK Sports Oy:n virkaa toimittava Markus Häkkinen kiittelee.

Lähteet: Neste Ralli, AKK Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat