13.9.2016

Itsenäinen Volvo Göteborgissa – Autonomisen ajamisen Drive Me alkoi

Volvo Drive Me XC90

Volvo XC90 on saanut itsenäisen ajamisen projektissa uusia sensoreita ja löytyvätpä tavaratilasta leikkimielisesti aivotkin.

Göteborgin seudulla voi nähdä historiallisen Volvo XC90:n, joka on autonomisen ajamisen Drive Me -projektin ensimmäinen auto. Tunnusta 001 kantava ajoneuvo on valmisteltu Volvon erikoistuotantolaitoksella Torslandiassa ja se on Göteborgissa oleville asiakkaille toimitettavista autoista ensimmäinen. Askel on merkittävä, sillä valmistaja haluaa tietoja autonomisen ajamisen kokemuksista tavallisilta ihmisiltä yhtiön ulkopuolelta.

– Tämä on tärkeä merkkipaalu Drive Me -projektille. Asiakkaat tarkastelevat autoja eri tavalla kuin insinöörit, joten odotamme innolla mahdollisuutta oppia, kuinka he käyttävät autoja arkielämässään ja millaista palautetta he antavat meille, kertoo Volvon aktiivisten turvallisuusjärjestelmien tekninen johtaja Erik Coelingh.

Volvo Drive Me XC90

Valmistuttuaan tuotantolinjalta Volvo Drive Me -autot käyvät läpi perusteellisen testauksen, jonka avulla varmistutaan, että ajoneuvoihin lisätty autonomisen ajamisen teknologia toimii odotetulla tavalla. Volvon asiantuntijoiden hyväksymisen jälkeen pilottiautot luovutetaan Drive Me -projektiin osallistuville perheille.

Drive Me -versiossa tuttu XC90 on varustettu eteenpäin osoittavalla tutkalla, kahdella kameralla ja LIDAR-laserskannerilla. Lisäksi sivupeileissä on kussakin kaksi kameraa: toinen tarkkailee kaistamerkintöjä, toinen huolehtii kuolleen kulman liikenteestä. Sensoreilta keräytyvä datavirta puolestaan käydään läpi tavaratilan pohjan alla olevaan Autonomous Driving Brain ("Autonomisen ajamisen aivo") -keskusyksikköön.

Göteborgin jälkeen Drive Me -projekti laajenee ensi vuonna Lontooseen, minkä lisäksi Volvo arvioi kiinnostuneita kaupunkeja Kiinasta. Lisäksi yhtiö on mukana yhteistyössä kuljetuspalvelu Uberin kanssa autonomisten ajoneuvon saralla. Volvo kertoi myös perustavansa Autolivin kanssa yhteisyrityksen kehittämään uuden sukupolven autonomisen ajamisen ohjelmistoja.

Lähde ja kuva: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat