6.3.2017

Jäähyväiset järjelle – Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Mercedeksen G-sarjan ääripäästä löytyy malliversio heille, joiden järki on jäätynyt jo ennen landauletin aukaisemista.

Mercedeksen ikoninen G-sarja on vuosien varrella venynyt moneen eri rooliin, aina käymättömien korpimaiden soturista AMG:n edustussportiksi. Nyt malli on joutunut Mercedes-Maybachin käsittelyyn ja lopputuloksena on eräs absurdeimmista G-sarjalaisista tähän mennessä.

Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä nähtävä Mercedes-Maybach G 650 Landaulet yhdistää siis tutun kulmikkaan maasturin, Maybachin luksuksen sekä 630-hevosvoimaisen tuplaturbo-V12:n samaan pakettiin. Nimen viimeinen osa, Landaulet, viittaa menneiden vuosien kattomalliin. Hevosvankkureista juontuvassa landauletissa avattava kattopätkä koskee yleensä vain auton taka- tai keskiosaa, jättäen etumatkustajat yleensä kovakaton suojiin.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Samalla maasturi on kerännyt pituutta, joten kokonaispituus on nyt 5,35 metriä, josta akselivälille lohkeaa yksistään 3,43 metriä. Akselivälissä venymistä on tapahtunut lähes 58 senttimetriä. Tilat ovat tietysti menneet takapenkkiläisten matkustusmukavuuden hyväksi. S-sarjasta lainatuilla muhkeilla, lämmitetyillä ja hierovilla takapenkeillä matkustavat voivat halutessaan avata tai sulkea avokaton sähköisesti.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Jos kuljettajan jutut tympivät, voi penkkirivien väliin nostaa erillisen lasiseinän, jonka voi muuttaa maitolasiksi napin painalluksella. Mikäli tarve on nokosille, voi takapenkit oikaista täysin vaakasuoraksi. Ja jotta juomat eivät jäisi sään armoille, on takapenkin mukitelineet varustettu lämmityksellä ja viilennyksellä. Mukana ovat tietysti keskikonsolista nousevat eväspöydät ja molemmille takaistuimille on vielä erilliset 10 tuuman näytöllä varustetut viihdejärjestelmät.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet ei ole kuitenkaan pelkkää hömppää, sillä kaiken tämän järjettömyyden alta löytyy edelleen tuttu, maastotaitoinen G-sarjalainen. Portaaliakselit ja katumaastureitakin punastuttava 325/55 R22 -rengaskoko huolehtivat siitä, että maavaraa on peräti 450 millimetriä. Täysin rujoksi maastotouhuksi ei homma kuitenkaan mene, sillä kiillotettuihin vanteisiin on erikseen kaiverrettu teksti Landaulet ja korkean auton vaatimat askellaudat voidaan tuoda esiin sähköisesti. Tarjolla on myös koko arsenaali tasauspyörästön lukkoja sekä alennusvaihteisto, jos määränpää on hiukan vaikeammin saavutettavissa.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Voimanlähteenä on jo edellä mainittu kahdella turbolla varustettu V12, josta saadaan 630 hevosvoimaa sekä 1 000 newtonmetriä vääntöä. Suoritusarvoista Mercedes on kertonut vain tärkeimmän, eli 17,0 litraa per 100 kilometriä ja 397 grammaa kilometriltä.

Itävallassa Magna Steyrin tehtailla valmistettava Mercedes-Maybach G 650 Landaulet on rajoitettu tuotantomäärältään 99 kappaleeseen, joten maastojahtia himoitsevan kannattaa käydä ihailemassa hovikauppiaan kravattia nopeasti. Markkinoille tämä järjettömyyden riemuvoitto saapuu elokuussa 2017.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Lähde ja kuvat: Mercedes

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat