9.7.2019

Jaguar Land Rover investoi miljoonia sähköautojen valmistamiseen

Jaguar I-Pace

Aiemmin väkeä vähentänyt Jaguar Land Rover investoi Castle Bromwichin tehtaan teknologiaan valmistaakseen siellä tulevaisuudessa sähköautoja.

Brittiläinen autonvalmistajayhtiö Jaguar Land Rover investoi miljoonia puntia sähköautojen rakentamiseen kotimaan markkinoille, jossa yhtiöllä on ollut tiukkaa muun muassa dieselautojen suosion heikentymisen ja Brexitin vuoksi.

Yhtiön nykyinen Jaguar I-Pace -täyssähköauto valmistetaan Magna Steyrin tehtaalla Itävallan Grazissa.

Jaguar Land Rover pyrkii pääsemään irti dieselriippuvuudestaan, ja yhtiö aikoo myös tarjota sähköistetty versio merkin kaikista uusista malleista ensi vuonna.

Sähköautot on tarkoituksen valmistaa Castle Bromwichin tehtaalla Englannin keskiosassa, aloittamalla lippulaivamalli XJ:stä. Sijoituksen tarkkaa summaa ei ole julkistettu.

– Liikkumisen tulevaisuus on sähköinen ja olemme visionäärisenä brittiläisenä yrityksenä sitoutuneet valmistamaan seuraavan sukupolven nollapäästöisiä autoja Iso-Britanniassa, Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja Ralf Speth kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toiminta keskittyy kotimaahan Brexitistä huolimatta

Jaguar Land Rover on pitkään varoittanut sopimuksettomasta Brexitistä seuraavista riskeistä ja tarpeesta kitkattomaan kaupankäyntiin Euroopan unionin kanssa. Pelkona on tulleista johtuvat viivästykset ja ylimääräinen byrokratia.

Yhtiö myös tehostaa Castle Bromwichin tehtaan toimintaa siirtymällä 5-päiväisestä 4-päiväiseen työviikkoon, säilyttäen kuitenkin entisen viikkotuntimäärän.

Kolme neljästä brittivalmistajan Euroopan tehtaasta ovat Britanniassa. Perusmalleja siirretään valmistettavaksi yhtiön Slovakian tehtaalle pienempien tuotantokustannusten perässä. Viime vuonna Land Rover Discoveryn valmistus alkoi Slovakian tehtaalla ja jatkossa myös uudet Defenderit tulevat Slovakiasta.

Uudella teknologialla tullaan mahdollistamaan diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen valmistaminen täyssähkö- ja hybridiautojen rinnalla.

Tammikuussa Jaguar Land Rover vahvisti suunnitelmansa sijoittaa uusi akkujen valmistustehdas Hams Halliin. Vuonna 2020 käyttöön otettavan tehtaan vuosituotannoksi on luvattu 150 000 akkua. Lisäksi brittiyhtiöllä on moottoritehdas Wolverhamptonin lähellä.

Lähde: Jaguar Land Rover, Automotive News Kuva: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat