17.3.2022

Jaguar Land Rover yli 10 miljoonan euron ostoksilla Suomessa

Jaguar Land Rover yli 10 miljoonan euron ostoksilla Suomessa

Kotimainen osaaminen jaksaa yllättää. Nyt saatiin Jaguar Land Rover yli 10 miljoonan euron kauppoihin kotimaisen teknologiayrityksen kanssa.

Suomessa on runsaasti osaamista, josta moni tavallinen kansalainen ei ole kuullutkaan. Näin saatiin nyt Jaguar Land Rover yli 10 miljoonan euron kauppoihin kotimaisen teknologiayrityksen kanssa. Proventia toimittaa nimittäin sähköautojen testausteknologiaa monikansalliselle autonvalmistajalle.

Proventia Group on vuonna 1994 nimellä Finnkatalyt perustettu suomalainen ympäristöteknologiayhtiö. Se on osa Head Invest -konsernia.

Nykyään kansainvälisesti toimiva teknologiayhtiö tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää ja valmistaa modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen tuotekehitykseen sekä työkoneiden voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja.

Yritys kertoo huomioivansa kaikessa toiminnassaan ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolven. Proventian visiona on saavuttaa nollapäästöisyys. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 170 työntekijää Suomessa, Tšekissä ja Englannissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaguar Land Rover yli 10 miljoonan euron kauppoihin

Teknologiayhtiö Proventia toimittaa nyt siis sähköautojen tuotekehitys- ja testauskeskuksen brittiläiselle autonvalmistajalle Jaguar Land Roverille. Tämä Proventian toimittama testauskeskus tulee olemaan osa Jaguar Land Roverin Reimagine-strategian mukaisia investointeja kestävään kehitykseen ja sähköautoteknologiaan ja kaupan arvo on kokonaisuudessaan yli 10 miljoonaa euroa.

Monikansallinen Jaguar Land Rover ei tarvinne suurempia esittelyitä, mutta kyseessä on noin puoli miljoonaa ajoneuvoa vuosittain valmistava globaalisti toimiva autonvalmistaja. Yhtiö edustaa tunnetusti brittiläisen autoteollisuuden premium-luokkaa, vaikka ei toki Rolls-Roycen kanssa samassa lätäkössä painikaan. Jaguar Land Rover painottaa uudessa vuonna 2021 julkaistussa strategiassaan hiilineutraalia liiketoimintaa ja tuo lähivuosina markkinoille useita täyssähkömalleja, joten kauppa lienee osa näitä tavoitteita.

– Olemme todella ylpeitä, että Jaguar Land Rover luotti suomalaiseen insinööriosaamiseen ja valitsi meidät testausteknologiatoimittajakseen. Valinta on osoitus tuotteidemme ja palveluidemme kilpailukyvystä sähköautoteknologioiden tuotekehityksessä. Uskomme, että sähköistyminen ja siihen liittyvien uusien ratkaisujen kehittäminen tuo meille jatkossakin tilauksia ajoneuvoteollisuudesta, kertoo Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.

Proventia on investoinut viime vuosina voimakkaasti sähköistyvän ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden teknologioihin. Yhtiön sähköautojen tuotekehitys- ja testausratkaisut, esimerkiksi niin sanotut testausmoduulit, suunnitellaan ja valmistetaan Proventian Oulun tehtaalla. Yhtiö arvioi rekrytoivansa lähitulevaisuudessa kymmeniä työntekijöitä muun muassa sähkö-, automaatio- ja mekaniikkasuunnitteluun sekä projektinhallintaan ja tuotantoon.

Viime vuonna konsernin liikevaihto kasvoi 18,3 prosenttia edellisvuodesta 46,6 miljoonaan euroon. Vastaavasti edellisvuoden tulos oli 3,2 miljoonaa euroa.

Lähde ja kuvat: Proventia

Luetuimmat