21.5.2019

Jaguar Land Roverin kuuden rivi – Ingenium-kutoskoneita Range Rovereihin jo tänä vuonna

Ingenium-kutoskoneita

Odotettu Ingenium-moottoriperheen kuusisylinterinen riviversio nähtäneen tänä vuonna aluksi Range Roverin ja Range Rover Sportin keulalla.

Jaguar Land Roverin Ingenium-moottoriperhe on jo aiemmin tiedetty modulaariseksi, eli nykyisten nelisylinteristen moottoriversioiden lisäksi odotuslistalla on ollut brittivalmistajan paluu kuusisylinterisiin rivimoottoreihin.

Ensimmäisenä Ingenium-kutoskoneita tullaan näkemään Range Rover Sportissa ja uudessa Range Roverissa vielä tänä vuonna. 3,0-litrainen ahdettu bensiinirivikutonen on varustettu nykytrendin mukaisesti 48 voltin kevythybridijärjestelmällä ja sähköisellä ahtimella. Samalla luvassa on ensimmäinen kerta, kun kuusisylinterinen bensiinirivimoottori löytää tiensä ikonisen Range Roverin keulalle.

Englannissa JLR:n Wolverhamptonin tehtaalla valmistettavat kutoskoneet nähdään aluksi 360 hevosvoiman (495 Nm) ja 400 hevosvoiman (550 Nm) versioina.

Jaguar Land Roverin panostus rivikutosiin on osa autoalan yleisempää trendiä, jossa esimerkiksi Mercedes-Benz ja Mazda ovat suosimassa moottorirakennetta V6- ja V8-aikakauden jälkeen. Myös Fiat Chryslerin huhutaan kehittelevän rivikutosta esimerkiksi Jeep-malliston keulalle.

Lähde: Automotive News Kuva: Jaguar Land Rover

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat