23.3.2016

Jälleen virkistyvä Nissan GT-R – ja taas mennään!

Nissan GT-R

Superautoja härnäävä GT-R sen kuin lisää löylyä iän karttuessa.

Nissanin huikea GT-R on osoitus siitä, että autokin voi parantua vanhetessaan. GT-R:n viimeisimmän faceliftin lehdistötiedote muistuttaa lähestulkoon ohjelmistopäivityksen julkaisumuistiota, niin yksityiskohtaisesti autoa on jälleen hiottu paremmaksi. Vuonna 2007 taipaleensa aloittanut japanilainen urheiluauto aikonee siis kaatua saappaat jalassa, sitten joskus.

Nissan GT-R

Kaksoisturbotettu 3,8-litrainen V6-moottori on löytänyt 20 hevosvoimaa lisää, kokonaissumman ollessa nyt 565 hevosvoimaa. Nostettujen ahtojen myötä moottori myös vääntää kierrosalueen keskialueella paremmin, mutta myös sylinterikohtaisesti tapahtuva sytytyksen ajoitus on uutta tekniikkaa. Kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa pehmeämmin ja hiljaisemmin, kun taas titaaninen pakoputkisto ja aktiivinen äänenparannus pitävät moottorin kuulumisesta huolen.

Nissan GT-R

Korin jäykkyys on jälleen saanut päivityksen aktiivisten ajajien riemuksi, kun taas matkustajat nauttinevat pehmeämmästä jousituksesta ja parannetusta äänieristyksestä. Akustista lasia olevan tuulilasin ja äänieristyksen lisäksi autossa käytetään rauhan saavuttamiseen aktiivista vastamelutekniikkaa.

Nissan GT-R

Sisällä viihdejärjestelmä on saanut uuden, suuremman kosketusnäytön, jonka ansiosta erilaisten nappuloiden määrä on pudonnut 27:stä 11:een. Linjakkaamman kojelaudan lisäksi esimerkiksi ilmastoinnin nappien tuntumaa on parannettu. Lisäksi vaihdevivut kääntyvät ohjauspyörän mukana, jotta vaihdetta voisi vaihtaa kesken mutkan.

Nissan GT-R

Ulkoisesti GT-R on saanut uuden keulan, jonka tarkoituksena on istua paremmin Nissanin identiteettiin ja vähentää turhaa ilmanvastusta, tarjoten samalla kuitenkin saman verran downforcea. Myös konepeltiä on vahvistettu suurten nopeuksien vakauden nimissä.

Nissan GT-R

Uudistuvan GT-R:n urakehitys muistuttaakin kyydistä jäävän urheiluauton sijasta huippunäyttelijää, jonka parhaat roolit ovat vasta edessä. Tilaukset alkavat huhtikuussa, autojen saapuessa kesän aikana.

Lähde ja kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat