27.6.2018

Janne Ahonen ja Anita Mäkelä EM-pistejahtiin Alastaron Nitro Nationalseihin

Alastaron Nitro Nationals Janne Ahonen ja Anita Mäkelä EM-pistejahtiin Alastaron Nitro Nationalseihin

Alastaron moottoriradalla nähdään 29.6.-1.7. jälleen Euroopan nopeinta urheilua, kun Top Fuel -luokan kuljettajat taistelevat drag racen EM-pisteistä.

Alastaron FHRA Nitro Nationals on EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Samalla ajetaan myös SM-sarjan niinikään kolmas osakilpailu. Yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan huipputehokkaisiin autoihin, moottoripyöriin ja tiimien toimintaan lähietäisyydeltä, sillä varikko on kisaviikonlopun ajan avoinna myös yleisölle. Suomalaisväriä radalla nähdään lähes kaikissa sekä auto- että moottoripyöräluokissa. Kesä-heinäkuun vaihteessa ajettavan FHRA Nitro Nationalsin tapahtumapaikkana on viimeistä kertaa Alastaron moottorirata. Kauden 2019 EM-kisa ajetaan Kauhavan uudella kiihdytysradalla.

Kokenut Top Fuel -kuljettaja Anita Mäkelä johtaa kahden osakilpailun jälkeen EM-sarjaa ja lähtee suosikkina Alastaron kotikisaansa. Vastaansa hän saa ulkomaisten huippujen lisäksi mm. avauskuvan Janne Ahosen.

Janne Ahonen ja Anita Mäkelä EM-pistejahtiin Alastaron Nitro Nationalseihin
Kokeneen Anita Mäkelän tyylinäyte tältä vuodelta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pietilä jahtaa Funny Carien Euroopan mestaruutta

Woodstock Racing -tiimin tiimipäällikkö Ari Pietilän kauden avauskisa Ruotsin Tierpissä päättyi valitettavasti tekniikkamurheisiin, mutta Alastaroon Pietilä lähtee kilpailemaan tiukasti voitosta. Kokeneella tiimillä on TMFC-luokan (Top Methanol Funny Car) Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia usealta kaudelta.

TMFC-luokan autot ovat noin 3500-hevosvoimaisia ja käyttävät polttoaineena metanolia. Luokan Suomen ennätys varttimailin matkalla on 5,770 sekuntia ja parhaimmillaan loppunopeudet ovat yli 400 kilometriä tunnissa.

Ossi Oikarisen tavoitteena Pro Streetin Suomen mestaruus

Janne Ahonen ja Anita Mäkelä EM-pistejahtiin Alastaron Nitro Nationalseihin
Ossi Oikarisella vaihtui auton lisäksi kilpailuluokka.

Television Formula 1-lähetyksistä tuttu kommentaattori Ossi Oikarinen rakensi viime talvena uuden auton ja siirtyi täksi kaudeksi nopeampaan Pro Street -ryhmään. Ari Pietilän tavoin Oikarinen kilpailee lahtelaisen Woodstock Racingin väreissä. Oikarisella on alkamassa vasta kolmas kausi drag racingin parissa, vaikka hän sanoo tavoitteen aina olleen drag racingissa kilpailemisessa.

Nuorempana ralli vei Oikarisen mukanaan ja ralliympyröissä pyörittyään hän päätyi kartturin jakkaralle. Vuonna 1996 hän siirtyi insinööriopintojen jälkeen Englantiin moottoriurheilun pariin ja vuotta myöhemmin oli vuorossa pesti Arrowsin F1-tallissa. Vuonna 2001 Ossi Oikarinen siirtyi Toyotalle, josta myöhemmin BMW Sauberille ja vuonna 2009 Ferrarille. Oikarinen on työskennellyt myös teknillisenä johtajana DTM-sarjan Team Rosbergissa ja Tuulilasi-lehden testaustoiminnan päällikkönä.

Janne Ahonen ja Anita Mäkelä EM-pistejahtiin Alastaron Nitro Nationalseihin
Ossi Oikarinen ja Anita Mäkelä valmistautuvat viikonlopun koitokseen asiaankuuluvalla iloisuudella.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: FHRA ja Janne Huhtala

FHRA Nitro Nationals, Alastaron moottorirata

Osoite: Jarno Saarisentie, 32560 VIRTTAA

Aikataulu:
To 28.6. klo 9-18, drag racen 3. SM-osakilpailu
Pe 29.6. klo 9-18, drag racen 3. SM-osakilpailu
La 30.6. klo 9-18, drag racen 3. EM-osakilpailu
Su 1.7. klo 10-17, drag racen 3. EM-osakilpailu

Liput:
To: 20 €
Pe: 30 €
La: 50 €
Su: 40 €
Kokoaikalippu: 70 €
Alle 12v ilmaiseksi aikuisen kanssa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat