30.1.2023

Jo 75 vuotta Porschen urheiluautoja – juhlistetaan Porsche Vision 357 -mallilla

Ferry Porsche toteutti tiiminsa kanssa vuonna 1948 urheiluautounelmasa. Se merkitsi legendaarisen autobrändin syntyä.

Vuonna 1948 Ferry Porsche päätti toteuttaa urheiluautounelmansa: yhdessä tiiminsä kanssa hän valmisti Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster -mallin. Ensimmäinen Porsche-malli oli syntynyt.

Samalla unelman toteuttaminen merkitsi sitä, että syntyi legendaarinen autobrändi – Porschen legenda ja menestystarina syntyi. Tänä vuonna Porsche täyttää 75 vuotta ja juhlistaa juhlavuottaan muun muassa Porsche Vision 357 -tutkielmalla.

– 75-vuotias Porsche edustaa pioneerihenkeä, tunnetta ja unelmia. Juhlimme yhdessä kaikkien ihmisten kanssa, joita inspiroi unelmat, sanoo Porsche AG:n hallituksen puheenjohtaja Oliver Blume.

Porsche järjestää juhlavuoden kunniaksi myös erilaisia tapahtumia ympäri maailman. Juhlinta alkaa näyttelyllä, jonka nimi on "Driven by Dreams. 75 years of Porsche sports cars". Näyttely on auennut yleisölle 27. tammikuuta Volkswagen-konsernin Forumin DRIVE-näyttelytilassa, Berliinissä. Näyttely on avoinna syyskuun 10. päivään saakka. Näyttelyssä vierailijoilla on mahdollisuus syventyä Porschen tarinan visioihin ja seikkailuihin ja nauhoittaa omat unelmat ja arvot digitaalisen moduulin avulla.

'Driven by Dreams' määrittelee samalla Porsche-brändin olemassaolon ytimen. Tunnuslause 'Driven by Dreams' kuvastaa myös lähestymistapaa, jolla Porschen parissa työskentelevät henkilöt toimivat joka päivä täyttääkseen asiakkaiden unelmia ympäri maailman.

– Olemme ylpeitä perinnöstämme. Se on tulevaisuuden menestyksen perusta. Yhdistämme perintömme innovaatioihin ja kehittymiseen – ja lisäämme jatkuvasti poikkeuksellisia uusia hetkiä Porschen ainutlaatuiseen tarinaan, Oliver Blume sanoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kunnianosoitus 356 -mallille

Porsche Vision 357 -tutkielma on kunnianosoitus alkuperäiselle 356-mallille. Tutkielman voi myös nähdä Berliinissä. Style Porsche -tiimin luomalla mallilla monoliittinen muotoilu tuodaan nykyaikaan ja samalla näytetään mihin tulevaisuuden muotoilufilosofia pystyy: huomiota herättävä esimerkki on valojen yhdenmukainen korostus, joka on samalla progressiivinen ja visionäärinen, tavalla, jolla se osoittaa kohti tulevaisuutta. Auton peruskonsepti kuvaa perinnön ja innovaation välistä vuorovaikutusta. Voi kysyä, että miltä Ferry Porschen unelma urheiluautosta saattaisi näyttää tänä päivänä?

– Porsche Vision 357 -malli on erityinen syntymäpäivälahja. Se korostaa 356-malliin perustuvaa muotoilun DNA:ta ja sen tärkeyttä, sanoo Style Porschen johtaja Michael Mauer.

– Tutkielman tarkoituksena on johdonmukaisesti yhdistää menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Mittasuhteet muistuttavat meitä historiallisesta mallista, kun taas yksityiskohdat vievät meidät tulevaisuuteen.

Porsche Vision 357 on rakennettu Porsche 718 Cayman GT4 RS:n alustalle. Sen moottori tarjoaa 368 kilowattia (500 hv) tehoa edustaen samalla erinomaista urheiluauton suorituskykyä.

Muotoilu olennainen Porschelle

Muotoilu on ollut Porschen legendan olennainen komponentti heti alkumetreiltä saakka. Visionääriset tutkielmat ja konseptiautot muodostavat perustan erottuvalle ja innovatiiviselle muotoilulle.

Style Porschen yksi päävastuu on ajatella tulevaisuutta omaperäisesti. Konseptiautot ovat ideapooli, jotka toimivat tulevaisuuden muotoilun lähteenä, sanoo Mauer.

– Olemme jatkuvalla ajatuksellisella matkalla kohti tulevaisuuden liikkumista. Kerta toisensa jälkeen brändin historia toimii inspiraation lähteenä. Kun katsomme menneisyyteen esittelemällä tulevaisuuden konseptiauton, se ei ehkä ole niin paradoksaalia kuin se näyttää. Luova vapaus on myös tärkeää: tällöin arvokkaat ideat voivat kohdata toisensa, ja ne auttavat meitä kehittämään yhdenmukaista muotoilufilosofiaa yhä innovatiivisempiin ja uudenlaisiin suuntiin.

Tapahtumia eri paikkakunnilla

Porsche jatkaa syntymäpäiväjuhlintaansa Stuttgartin Retro Classics -näyttelyssä. Arvostettu klassikkoautojen näyttely järjestetään helmikuun lopussa.

Kesäkuun alussa puolestaan Porsche-museossa Stuttgart-Zuffenhausenissa avautuu puolestaan kattava erikoisnäyttely. Porschen syntymäpäivää juhliltaan myös 10.–11. kesäkuuta “Festival of Dreams”-tapahtumalla Hockenheimringin kilparadalla. Näytillä on brändin historiaa, nykyhetkeä ja tulevaa. Näyttelyssä on esillä autoja, ‘Dream Talks’-puheenvuoroja, suoria lähetyksiä, sekä eriaiheisia teemoitettuja kokemuksia ja suuri määrä elämyksiä Porsche-harrastajille.

Moottoriurheilu on pääroolissa kun Le Mansin 24-tunnin ajoa voi seurata live-lähetyksenä ja Saksan ja Benelux-maiden Porsche Carrera Cup:it sekä ADAC GT Masters ovat myös seurattavassa livenä.

Porsche juhlii myös Petersen Automotive -museossa Los Angelesissa, Grossglocknerilla on koettavissa korkeimmalla paikalla maailmassa sijaitseva autonäyttely, ja juhlintaa on myös Lucernen museossa Sveitsissä. Näiden lisäksi näyttely ‘Driven by Dreams’ vierailee yli 60 paikkakunnalla Euroopassa. Porschen maailmanlaajuisen juhlinnan loppunäyttämönä on “Rennsport Reunion” -autofestivaali Kaliforniassa syys-lokakuun vaihteessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

911-malli jo 60 vuotta

Kun Porsche juhlii 75 vuotta, samalla sen legendaarisin malli juhlii 60-vuotista taivaltaan. Kun 911-malli täyttää 60 vuotta, yksi maailman tunnetuin moottoriurheilutapahtuma eli Le Mansin 24 tunnin ajo täyttää puolestaan 100 vuotta. Porsche on klassisen kestävyysajokilpailun menestynein brändi, kuten myös ainoa osallistuja, joka on osallistunut 24 tunnin kestävyysajokilpailuun keskeytyksettä vuodesta 1951 lähtien. Tänä aikana Porsche on kerännyt 110 luokka- ja 19 kokonaiskilpailun voittoa.

Lähde Porsche