2.6.2022

K-Lataus -verkostoon uutta virtaa: asemien määrä tuplaantuu kuluvan vuoden aikana

K-Lataus

K-Latausasemien tarjonta laajenee muutoinkin kuin lukumäärällisesti, sillä uusien kaupunkien lisäksi pistokkeita löytää jatkossa myös K-Rautojen parkkipaikoilta. Myös uusia teholuokkia ilmaantuu.

Asemien tuplaantuminen tarkoittaa, että vuoden lopussa ympäri maan pitäisi löytyä jo parisataa K-Lataus -asemaa. Mutta kuten todettua, ei pelkästään lukumäärä, vaan myös useat muut faktorit ovat kokemassa vuoden 2022 aikana päivityksen. Tähän asti lähinnä K-ryhmän ruokakauppojen parkkialueilta löytyneitä latauspisteitä ilmestyy myös K-Rautojen pihoihin. Etenkin ne sähköautoilevat asiakkaat, jotka saapuvat rautakauppaan peräkärryn kanssa, ottanevat uutisen ilolla vastaan, kärry kun tunnetusti lyhentää sähköauton toimintasädettä tuntuvasti.

Myös lataustehoissa löytyy, kun muutokset kattavat erityisesti pika- ja suurteholatausta tarjoavia pisteitä. Vuoden aikana K-Lataus-asemilla otetaan käyttöön myös kaksi kokonaan uutta teholuokkaa. Kesällä asennetaan ensimmäiset 100 kW:n tehoiset suurteholatauslaitteet ja kesän jälkeen 300 kW:n tehoiset, kuudella latauspisteellä varustetut suurteholatausasemat. 

Maantieteellisesti K-Lataus laajenee monille uusille, asiakkaiden toiveissa olleille paikkakunnille. Näitä ovat muun muassa Loimaa, Jämsä, Pori ja Keminmaa. Kuhunkin asennetaan 200 kW:n tehoiset latauslaitteet, joissa voi ladata neljää autoa samanaikaisesti. Uusien asemien lisäksi uudistetaan useita vanhempia kohteita erityisesti pääkaupunkiseudulla. Niidenkin kohdalla on kuunneltu asiakastoiveita. K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo laajennuksen asiakaslähtöisyydestä:

- Tänä vuonna kasvamme nopeammin kuin koskaan ennen ja tuplaamme verkostomme koon. Strategiamme mukaisesti jatkamme verkoston laajentamista yhdessä K-kauppiaiden kanssa sinne, missä kysyntää on, eli kaupunkeihin sekä matkanteon kannalta tärkeille paikkakunnille. Sähköautojen määrä kasvaa koko ajan, ja esimerkiksi K-Auton myymistä uusista autoista jo noin kolmannes on täyssähköautoja. Tämä on johtanut siihen, että suosituimmilla latausasemilla kysyntä on kasvanut melkoisesti, ja uusimalla asemia varmistamme kapasiteetin riittävän myös tulevaisuudessa, von Bonsdorff kertoo. 

Lähde ja kuvat: K-Auto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat